Hur byta olja på en 1979 Harley Shovelhead

Den Shovelhead motorn introducerades av Harley-Davidson 1966 och användes fram till 1984, då det ersattes av Evolution motorn. Motorn skröt en 1340 cc cylindervolym och Harley-Davidsons klassiska 45-graders V-twin cylinder arrangemang. Den Shovelhead motor, som tillverkades fram till 1981, förlitat sig på en oljetank filterelement för att hålla skräp från att komma in i motorn. Medan processen för byte av motorolja och filter skiljer sig något från senare Shovelhead modeller, som använder en spin-on fordons-typ filter, kan nästan alla Shovelhead ägare slutföra jobbet med lite svårigheter. Saker du behöver
platt skruvmejsel skiftnyckel
Socket och uttag
Funnel
plast kanna, 1-gallon
affärshandduk
momentnyckel
Tänger
Parts rengöringsmedel från 4 liter 20W-50 Type-SF motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln i ett väl ventilerat utrymme på sidostödet. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stänga av motorn. Låt motorn svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Ta förarsadeln från motorcykeln med en platt skruvmejsel.
3

Skruva oljetanken locket från den vänstra sidan av motorcykeln, som ligger direkt under sadeln. Lossa avtappningspluggen, som finns längst ner bakre hörnet av oljetanken, med hjälp av en hylsnyckel. Håll en tratt under oljeavtappningspluggen, placera änden av tratten till en 1-gallon plast kanna. Skruva bort oljeavtappningspluggen för hand och låt oljan karet.
4

Torka oljehålet Tankdräneringen ren med en handduk, och sedan skruva avtappningspluggen på plats för hand. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva av oljefiltret locket från toppen av oljetanken, dra sedan ut oljefiltret montering. Avlägsna D-formad ring från toppen av oljan filteranordningen med en tång. Dra den övre brickan bort av oljefiltret och dra sedan oljefilterelement ur det yttre filterhuset.
6

Blötlägg oljefiltret i en del rengöring lösningsmedel tills elementet är fritt från skräp och olja. Pressa ut överflödigt lösningsmedel, men inte vrider ur den för att inte skada elementet.
7

Sätt tillbaka elementet i oljefiltret. Placera den övre brickan över elementet och sätt tillbaka D-klippet. Skjut oljefiltret montering i oljetanken och skruva oljefiltret locket på plats.
8

Fyll oljetanken med fyra liter 20W-50 Type-SF motorolja. Skruva på locket oljetanken på plats.
9

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter för att cirkulera oljan genom motorn. Stanna motorn och låt oljan nöja ytterligare 10 minuter. Lyft motorcykeln från sidostödet och till en nivå, upprätt läge. Kontrollera oljenivån genom att titta in i oljetanken genom påfyllningsröret. Helst måste oljan vara en tum under botten av påfyllningsröret. Tillsätt olja som behövs för att höja oljenivån, eller ta bort oljan med en handpump för att sänka oljenivån. Skruva oljan locket på plats och sänka motorcykeln på sidostödet.
10

tillbaka sadeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111721.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.