Hur Lufta frambromsarna på en 1993 TRX 300 FourTrax

Hondas 1993 TRX300 FourTrax all-terrain fordonet var utrustat med en hydraulisk frambroms systemet. Till skillnad från vanliga hydrauliska bromsar, vilka typiskt är ihopkopplade med skivliknande broms rotorer, den TRX300 förlitat sig på en trumma-stil bromsanordning fäst vid båda framhjulen. Med tiden kan vätskan i bromssystemet utveckla luftbubblor och absorberar vatten i form av kondens, minska bromsarna 'effektivitet. Detta upplevs ofta som reducerad bromsförmåga och en mjuk, nästan svampliknande känsla från bromshandtaget. Avlägsnande av vatten och luft-förorenad bromsvätska sker genom en uppsättning ventiler inbyggda i frambromsen. Saker du behöver
17 mm hylsa
Breaker bar
Jack
stjärnskruvmejsel
spruta eller handpump
DOT 3 bromsvätska
Tre fötter, 1/4- tums klar plastslang
Plast uppsamlingskärl
8 mm skiftnyckel
Shop handdukar
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Lossa framhjulet muttrarna på båda sidorna av ATV, med hjälp av en 17 mm hylsa och en breaker bar. Lyft framhjulen från marken med hjälp av en domkraft placerad under ATV motor. Skruva loss muttrarna och dra båda hjulen bort av de främre hjulnaven.
2

Ta bort den främre bromshuvudcylindern rektangulära locket vätskebehållare med en stjärnskruvmejsel. Dra det inre membranet ut ur behållaren, sedan suga ut gammal bromsvätska användning av en spruta eller handpump. Fyll på behållaren med färskt DOT 3 bromsvätska tills vätskan är i nivå med toppen av runda reservoaren nivårör.
3

Knacka främre cylindern broms master och den övre bromsledningen montering lätt att få bort eventuella luftbubblor, dra och släpp bromshandtaget flera gånger för att dra ny bromsvätska i bromssystemet. Fyll på behållaren om vätskenivån sjunker betydligt.
4

Ta bort locket gummi damm från vänster frambroms avluftningsventil, som ligger på baksidan av vänster framhjul nav. Skjut en tre-fots längd rena 1/4-tums innerdiameter plastslang över avluftningsventilen, lägg sedan den fria änden av slangen i en plast uppsamlingskärl.
5

Låt en medhjälpare dra in och håll den främre bromshandtaget stadigt på plats. Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv med en 8 mm skiftnyckel. En liten ström av bromsvätska kommer att skjuta in plastslangen som ventilen öppnas. Vrid ventilen moturs för att stänga den, sedan instruera din assistent att långsamt släppa bromshandtaget. Upprepa två till tre gånger för att fylla plastslang med bromsvätska.
6

inspektera tillståndet och färgen på bromsvätskan instängd inuti slangen. När färska, är bromsvätska tydlig och har en ljusbrun nyans. Om bromsvätskan Smutsig eller innehåller luftbubblor, måste du fortsätta blödning bromskretsen.
7

Öppna avluftningsventilen och har din assistent dra in och håll bromshandtaget på plats. Stäng avluftningsventilen, då har din assistent långsamt släppa spaken. Fortsätter att blöda vänster frambroms på detta sätt tills vätskan fångas i slangen är fri från luftbubblor och tydlig.
8

Dra slangen från den vänstra frambromsen avluftningsventil med en butik handduk . Torka bort all spilld vätska, skjut locket gummi damm på ventilen. Fyll på huvudcylindern med DOT 3 bromsvätska.
9

Ta bort locket gummi damm från höger frambroms avluftningsventil, tryck sedan plastslangen på ventilen. Utfall hela högra frambromsen, med samma metod som den vänstra bromsen. Stanna när bromsvätskan är klar och fri från luftbubblor.
10

Pump frambromsen in flera gånger. Spaken ska kännas fast en fjärdedel till hälften av vägen in sitt slag, visar att det hydrauliska trycket i bromssystemet. Om spaken känns mjuk och ger en svampliknande sensation, åter blöda frambromsarna, som börjar med den vänstra bromsen.
11

Dra slangen bort av den vänstra frambromsen avluftning, med användning av en handla handduk. Torka bort all spilld vätska, skjut locket gummi damm på ventilen.
12

Fyll huvudcylindern med DOT 3 bromsvätska tills vätskenivån är vid halvvägs i behållarens nivåglas . Sätt tillbaka behållaren lock och inre membran.
13

Montera de främre hjulen på hjulnaven, sedan skruva åt muttrarna på plats för hand. Sänk hjulen på marken och ta bort domkraften. Dra åt muttrarna med 47 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111653.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.