Hur man installerar en stator på en Harley Davidson Soft Tail

Statorn är en integrerad del av din Harley-Davidson Softail motorcykelns laddningssystem, genererar ett elektriskt fält som är styrd av ett roterande magnetfält svänghjul för att generera en elektrisk växelström. En kortslutning eller en plötslig stegring i elektrisk ström som orsakas av en misslyckad spänningsregulator kan skada tätt lindade kopparspolar som omger statorn, vilket minskar dess förmåga att driva laddningen system.To ersätta statorn måste Softail primära drivsystem vara delvis demonteras, med hjälp av en mängd specialiserade verktyg. Dessutom bör spänningsregulatorn bytas samtidigt för att undvika framtida problem. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
torxmejsel ställa
Catch pan
Momentnyckel
hylsnyckel och uttag
insexnyckel ställa
Primary enhet låsning Tool Review Breaker bar
Stator svänghjul borttagningsverktyg.
Spänningsregulator
En kvart Harley-Davidson primära Kedjehus vätska
Fyra stator bultar
Medel-styrka gänglåsning förening

Visa mer instruktioner
1

Montera motorcykeln på en tjänst står att hålla den i en vertikal position. Låt motorn och primära Kedjehus svalna helt.
2

Ta bort sadeln från motorcykeln, med hjälp av en platt skruvmejsel eller genom att ta bort tummen skruven för hand. Koppla bort batterikabeln från batteriets minuspol, med en stjärnskruvmejsel
3

Skruva den primära Kedjehus avtappningsskruven -. Under rundan derby skal - med en Torx-fattning och en sockel skiftnyckel. Tappa primärfluiden in en fångst pan, sedan skruva den primära tillbaka avtappningsskruven på plats. Dra åt avtappningsskruven till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
4

Unbolt vänstra främre brädan eller fotstöd fäste, vänster passagerar fotstödet och sidostödet, med hjälp av en hylsnyckel. Avlägsna det yttre primära Kedjehus lock, med hjälp av en insexnyckel.
5

Sätt ett primärt verktyg enhet låsning mellan den övre delen av den primära kedjan och kompensatorn, placerad på motorns utgående axel i den primära Kedjehus . Lossa kompensatorn mutter, med hjälp av en hylsa och en brytare bar. Skruva loss muttern för hand och ta bort kompensatorn. Ta det primära verktyget startspärr.
6

Ta det primära kedjespännare, med hjälp av en hylsnyckel. Dra kompensatorn drevet och shim av motorn utgående axel. Ta bort statorn svänghjulet från motorns utgående axel, med en stator svänghjul borttagningsverktyg.
7

Lossa alla fyra skruvarna från statorns inre stålring, med en Torx-fattning och en hylsnyckel. Ta bort ledningarna fästplattan, som ligger bakom den vänstra sidan av statorn, med en stjärnskruvmejsel. Koppla loss statorn kontakten från kabelnätet, belägen mellan den främre delen av motorn och den primära Kedjehus bostäder, tryck sedan kontakten via den primära Kedjehus s gummigenomföring. Dra av statorn av motorn utgående axel och ut ur den primära Kedjehus.
8

Unbolt spänningsregulatorn från framsidan av motorn, med hjälp av en hylsnyckel. Dra terminalen jordledningen utanför den gängade monteringsposten på höger sida av den spänningsregulator. Koppla spänningsregulatorn på motorcykelns kablaget, dra sedan spänningsregulatorn bort.
9

Montera en ny spänningsregulator på motorn, sedan placera terminalen jordkabel över höger montering stolpen. Skruva fast muttrarna på plats och dra dem till 100 tum-pounds. Anslut spänningsregulatorn i ledningsnätet.
10

Coat den nya statorn elektriska kontaktdon med Harley-Davidson primära Kedjehus vätska, tryck sedan in kontakten genom gummigenomföringen på framsidan av motorn. Anslut kontakten till ledningsnätet. Montera statorn på motorns utgående axel. Coat fyra nya statorn montering bultar med medelhög styrka gänglåsning föreningen, sedan skruva bultarna på plats med en Torx drivrutin. Dra åt bultarna till 40 tum-pounds. Sätt tillbaka ledningarna fästplattan.
11

Slip statorn svänghjul över motorns utgående axel, följt av kompensatorn drevet shim. Placera kompensatorn kedjehjulet in i den primära kedjan, sedan glida kedjehjulet, följt av kompensatorn, på plats över statorn svänghjul. Skruva kompensatorn muttern på plats för hand och dra sedan åt muttern till 150 foot-pounds.
12

Installera den primära kedjespännaren och dra åt spännaren muttern till 25 foot-pounds. Installera den primära Kedjehus lock och packning. Skruva löst lockets bultar på plats. Dra åt bultarna till 120 tum-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis.
13

Ta derbyt locket från den primära Kedjehus lock, med en Torx drivrutin. Fyll primära Kedjehus med en liter av Harley-Davidson primära Kedjehus vätska. Sätt tillbaka derby lock och löst skruva Derby bultarna på plats. Dra åt bultarna till 6 foot-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis.
14

tillbaka det främre och passagerar fotstöd eller brädor golv, samt sidostödet. Dra fotstödet och sidostödet bultar till 42 foot-pounds.
15

Anslut batterikabeln till batteriets minuspol. Sätt tillbaka sätet och fäll upp motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111639.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.