Hur man testar en startsolenoid på en Harley

Harley-Davidson motorcyklar förlita sig på en elektromagnetisk solenoid att aktivera motorns elektriska startmotorn. När spänningen ansluts till solenoiden, är en indragbar drev dras på plats mellan motorns startkopplingen och startmotorn. Denna åtgärd följs av ett tydligt klick innan motorn vevas till liv. När solenoiden misslyckas, låser det oftast kugghjulet i sitt helt förlängda "vilo"-läge, vilket förhindrar startapparaten från ingrepp med motorn. Medan solenoiden i sig kan avlägsnas och testas, bör en enkel "på-cykel" test av startern elsystem göras för att undvika onödigt arbete. Saker du behöver
Blocknycklar
Lödkolv
platt skruvmejsel
Voltmeter
kryssmejsel
torxmejsel ställa
Catch pan
Momentnyckel
Hylsnyckel och uttag
Primary tråd, 14-gauge
Kombination tråd kapning och skalning Tool Review Krokodilklämmor
1 quart Harley-Davidson Sport-Trans vätska
Visa fler instruktioner
On-Cykel Testing
en

Kontrollera den visuella tillstånd starter och starter solenoid, som ligger på höger sida av motorn bakom den bakre cylindern. Specifikt leta efter lösa kabelanslutningar eller skadade ledningar. Dra åt lösa terminal muttrar med en kombination skiftnyckel. Om slangen är skadad, reparera trasiga kabeln med en lödkolv.
2

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och ta ur stolen från motorcykeln, med antingen en platt-head skruvmejsel eller genom att skruva loss sätet bulten för hand. Ställ en voltmeter för att läsa ett 12-volts DC skala, med mätarens väljarknappen. Placera mätarens svarta sond på batteriets minuspol (terminalen med minustecknet) och den röda proben på pluspolen (terminalen markerad med ett plustecken). Voltmetern display bör ange en lägsta spänning läsning av 12,3 volt DC. Ladda batteriet om batterispänningen är lägre än 12,2 volt.
3

Flytta voltmetern röda proben till solenoiden makt ingång, belägen på toppen av startmotorsolenoiden. Vrid på tändningen och flytta motorcykeln till neutralläge. Vänd motorstartknappen stoppet, som ligger på höger handtag, i "Run" läge, tryck sedan på startknappen i två sekunder. Startmotorsolenoiden bör göra ett klickande ljud samtidigt som ett 12-volts avläsningen på voltmetern display, som indikerar att strömmen dirigeras från startknappen till startmotorn solenoid och relä. Vänd motorstartknappen stopp för "Av" för att stänga av motorn, sedan vänder det tillbaka till "Run" position om motorn startar framgångsrikt. Ta magnetventilen för kontroll om det inte klickar. Om voltmetern inte gav ett 12-volts läsning, det finns ett problem mellan starter och startknappen.
Bänktest
4

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och ta ur stolen från motorcykeln, antingen med en platt skruvmejsel eller genom att skruva loss sätet bulten för hand. Koppla bort den negativa kabeln från batteriet med en Phillips-skruvmejsel. Dra den negativa kabeln från batteriet och motorcykelns ram.
5

bort avloppet bulten från botten av den primära Kedjehus bostäder, som ligger under det runda derby locket, med en Torx drivrutin. Tappa primärfluiden in en fångst pan, sedan skruva avloppet bulten på plats för hand. Dra avloppet bulten till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Ta det primära Kedjehus locket med en Torx drivrutin. Ta bort den bakre cylindern avgasröret med en hylsnyckel. Detta gäller bara för Sportster modeller.
6

Ta bort alla elektriska anslutningar från startmotorsolenoiden och startmotorn, med hjälp av en kombination skiftnyckel. Skruva loss de starter bultar med en hylsnyckel. Bultarna är från höger sida av motorn på de flesta Harley-Davidson modeller, men Sportster modeller lokalisera bultarna inom den primära Kedjehus på vänster sida av motorn. Dra starter ut från den högra sidan av motorn.
7

Skär två tre-mul-långa längder av 14-gauge primär tråd och band 1/4 tum av isolering från båda ändarna av trådarna med hjälp av en kniv kombination tråd och strippa verktyg. Placera krokodilklämmor på båda ändarna av trådarna. Anslut ena änden av båda ledningarna till ett fulladdat 12-volts minuspol. Anslut en av de fria klipp till startmotorsolenoiden fält spole terminal, som ligger på höger sida av terminalen. Anslut den återstående klippet till startmotorn solenoidhuset att fungera som en jordanslutning.
8

Klipp och band en tredje längd av tråd, fäst sedan en alligator klipp till båda ändarna. Anslut en klämma till batteriets pluspol. Anslut den fria clip till startreläet terminalen på vänster sida av starter solenoid. Solenoiden drevet, exponeras vid den inre ytan av solenoiden, ska klicka och dras tillbaka in i startapparathuset. Startmotorsolenoiden är defekt om drevet inte dras.
9

Koppla fältet klippet spole terminal från batteriets minuspol. Flytta klippet till batteriets pluspol. Solenoiden drevet bör förbli i ett fullt indraget läge. Startmotorsolenoiden är defekt om drevet sträcker på denna punkt.
10

bort klippet från startreläet terminalen på vänster sida av solenoiden. Drevet bör sträcka sig utåt. Starter solenoid är defekt om drevet inte sträcker sig utåt in i dess viloposition.
11

Skjut startmotorn på plats från höger sida av motorn. Skruva startmotorn bultar på plats och dra dem till 22 foot-pounds. Återanslut alla kabelanslutningar till startmotorsolenoiden.
12

Installera den primära Kedjehus lock. Dra åt de primära bultarna till 110 tum-pounds. Ta derbyt locket med en Torx drivrutin, sedan fylla den primära Kedjehus med 1 liter Harley-Davidson Sport-Trans vätska. Sätt tillbaka derby täcker och dra åt bultarna till 50 tum-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis. Sätt tillbaka den bakre cylindern avgasröret och dra avgasröret muttrarna till 96 tum-pounds. Detta gäller bara för Sportster modeller.
13

Anslut den negativa kabeln till batteriets minuspol. Installera motorcykelns sits.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111622.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.