Hur att rengöra en motorcykel tank med saltsyra

Saltsyra har använts av många industrier under åren för att ta bort rost eller oxidering av metall, vilket gör det till ett lämpligt val för att ta bort lätt till måttlig rost och slam från insidan av din motorcykel bensintanken. När införs i en tom bensintank, kommer syran lösa upp föroreningar på kontakt och efterlämnar en ren metallyta. Du måste vara helt bekväm med avlägsnande av gastank och dess ventiler eller bränsle-nivå flottar innan du börjar, eftersom syran är frätande karaktär kommer att permanent skada dessa komponenter. Saker du behöver
3 fot av plaströr
Gas kan
Hylsnyckel och uttag
Factory Service Manual
stjärnskruvmejsel
insexnyckel ställa
gummikåpor
plastbehållare
Förgasare eller delar rengöringslösning
Bensin
Fotogen
Vatten
Saltsyra
bakpulver eller natriumbikarbonat
fön
Visa fler instruktioner

1

Ta bort sadeln och eventuella karossdelar eller kåpor från din motorcykel för att ge tillgång till bensintanken. Drag bränsleslangen bort av tankens bränsle-ventilutloppet, typiskt placerad under vänstra sidan av tanken. Skjut en 3-fots längd plastslang på bränsle-utlopp, placera den andra änden i en gas kan. Vrid bränsle-ventilen till läget "On" eller "Prime"-läge, och tanken töms helt. Vrid ventilen till "Off" och ta den plastslang, när tanken har tömts.
2

bort bensintanken från din motorcykel, med hjälp av en hylsnyckel eller enligt anvisningar från en fabrik tjänsten manuell specifik för din motorcykel. Ta bränslekranen från botten av tanken, antingen för hand eller med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Avlägsna tanklocket från toppen av tanken, antingen med en Phillips-skruvmejsel eller en insexnyckel. Ta bort bränsle-nivåmätaren från botten av tanken, om sådan finns, med hjälp av en insexnyckel. Täck bränslekranen och nivå hål mätare med gummi lock. Addera 3

Placera bränslekranen och bränsle-nivå mätare i en plastbehållare fylld med en förgasare eller delar rengöringsmedel för att avlägsna rost eller slam uppbyggd.
4

Fyll bensintanken med 1 liter färsk bensin eller fotogen. Täck Gashals tank filler med en gummikåpa. Skaka gastank kraftigt i 5 till 10 minuter, vilket gör att bensin för att dra lös rostpartiklar bort från tankens inre yta. Avlägsna gummiproppen från påfyllningsröret, töm sedan bensin eller fotogen i din gas kan.
5

Fyll bensintanken halvvägs med varmt vatten. Häll en halv till 1 liter saltsyra i bensintanken genom påfyllningsröret, sedan fylla tanken helt med varmt vatten. Täck Gashals tank filler med en gummikåpa. Låt tanken vila ostört under 3 timmar.
6

Avlägsna gummiproppen från bensintanken påfyllningshals, sedan försiktigt hälla saltsyra och vatten blandningen i en plastbehållare. Lägg 2 koppar bakpulver eller natriumbikarbonat till blandningen för att neutralisera saltsyran. Låt blandningen satt för 10 minuter. Häll den neutraliserade blandningen ner i ett avlopp och spola med vatten.
7

Spola insidan av tanken med ett högt tryck ström av vatten. Töm tanken genom påfyllningsröret. Upprepa tills det spolade vattnet är fritt från skräp.
8

Torka insidan av gastank, med en fön. Placera fön nära påfyllningsröret och tillämpa varm luft tills tanken är helt torr.
9

Häll 1 liter bensin i bensintanken, sedan täcka påfyllningsröret med ett gummiskydd. Vrid gastank end-over-end att belägga tankens inre yta med bensin för att förhindra flamrostning uppstår på den nyligen rengjorda metallytan. Avlägsna gummiproppen från påfyllningsröret, och tömma bensinen i en gas cap. Ta gummihylsorna från bränslekranen och bränsle-nivå hål mätare.
10

tillbaka tanklocket, bränslekranen och bränsle-nivåmätare på bensintanken. Installera bensintanken på motorcykeln, och skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Fyll bensintanken helt med färsk bensin.
11

tillbaka sätet och eventuella karosseridelar bort tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111293.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.