Hur man wheelie på en Crotch Rocket

Wheelies är ofta förknippade med en sport cykel rider ("grenen raket"). Allmänheten har en avgjort negativ syn på denna verksamhet, och av goda skäl. En wheelie är när en motorcykel (eller annat fordon) har sin främre ände lyfts när du använder gas och släpp kopplingen snabbt. Detta kan ske vid låga eller höga hastigheter och är en mycket farlig stunt att försöka. Många jurisdiktioner förbjuder strikt denna verksamhet på allmänna vägar. Emellertid utför en wheelie i en kontrollerad omgivning, såsom en motorcykel spår, tillåten. En racing motorcykel kan poppa en wheelie vid höga hastigheter och accelerationer. Saker du behöver
Proper motorcykel säkerhet kläder
Hjälm
Visa fler instruktioner
1

Utför en walk-around och noggrann kontroll av motorcykeln för väg värdighet . I synnerhet säkerställa din bakre däcket är helt uppblåst och att bakhjulet är justerad. En grundlig kontroll av bromsarna samt gasvajern är avgörande för att förhindra mekaniska fel under en wheelie.
2

Sätt på alla dina redskap, inklusive en skyddande motorcykel jacka, handskar, byxor och stövlar . Viktigast av allt, se till att du bär hjälm.
3

Sätt i ettans växel och sakta accelerera. Titta på din varvräknare. När du når mellanregistret av makt-bandet, vilket borde vara runt 5.000 till 7.000 rpm, släpp kopplingen kraftigt. Detta kommer att höja framhjulet. Håll gasreglaget och varvtal fast så att du kan behålla wheelie. För att sänka hjulet sakta backa gasreglaget. Precis innan hjulet kontakt med marken, skär av gasen helt. Var noga med att inte röra de främre eller bakre bromsarna eftersom detta kan orsaka instabilitet. Denna metod är en koppling-kontroll wheelie.
4

Accelerera kraftigt i syfte att förbereda för en gas-kontroll wheelie. Detta kräver kraftig acceleration så att dina varvtal är nära toppen av din motorcykel sortiment. Snabbt tillbaka på gasen och skjut gasreglaget helt öppet för att utföra en wheelie utan att röra kopplingen. Detta kan vara ett hårdare metod och kallas ofta en effekt wheelie. Denna manöver kan inte vara möjligt på alla motorcyklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111093.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.