DIY hjulbalansering

obalanserade däck kan skadas snabbare än balanserade däck, vilket kan förkorta deras livslängd samt påverkan åkkomfort. Korrekt balanserade däck är därför viktigt att varje fordon, inklusive motorcyklar. Även bilverkstäder har de verktyg som krävs för att balansera motorcykeldäck, kan det bli dyrt för en sådan enkel procedur. Ett alternativ är förbi bilverkstad genom att balansera däcken själv med din egen hjulbalansering. Du kan bygga en billig hjulbalansering genom att använda verktyg och material som du kan hitta på de flesta järnaffärer. Saker du behöver
2, 13 1/2-tums 2-by-4 styrelser Sida 2 stycken, 4-by-9-tums plywood (1/4-tums tjock) katalog 2 två -av-fyra brädor, 8-inches
4 sheetrock skruvar, 3-tums
8 sheetrock skruvar, 1/2-inch
två metall vinklar, 2-tums (3 1/2-tum lång) från 4 kullager, 1614-DCSR12
Drill
Borrspetsar
Pencil
Vinkelslip
4 hex skruvarna, 3/8-tums (3/4-tums lång)
4 sexkantmuttrarna
Visa fler instruktioner
1

Placera en av de 8-tums, 2-by-4 styrelser på en plan yta. Placera en av de 13 1/2-tums skivor mot slutet av de 8-tums, 2-by-4 brädor så att den du fästa står upprätt på en plan yta. Fäst ihop brädorna med två 3-tums skruvar.
2

Placera den andra 8-tums, 2-by-4 brädor på en plan yta. Placera 4-för-9-tums plywoodskiva mot änden av den 8-tums ombord. Center den 4-av-9-tums ombord mot 8-tums ombord och använda två 1 1/2-tums skruvar för att fästa skivorna till varandra.
3

Placera brädan skapade i steg 2 så att 4-av-9-tums plywoodskiva är centrerad mot 13 1/2-tums upprätt board från steg 1. Använd två tre-tums skruvar för att fästa skivorna vid varandra.
4

Borra två hål i botten av en av de två-tums metall vinklar genom att använda en 1/8-inch borr. Fäst metallvinkel till upprätt bräda med två 1 1/2-inch skruvar. Den upprätta delen av metallvinkel ska vara vänd mot 8-tums ombord fäst direkt till upprätt brädet.
5

Gör en markering ca 1,6-inches från varje ände av den övre delen av den 2-tums metall vinkel. Detta kommer att lämna ca 1/4-inches i mitten av metallen vinkel.
6

Använd en vinkelslip att mala den lilla, 1/4-tums avsnitt i mitten av metallen vinkel i en halv-cirkel formulär. Detta kommer att ge utrymme för motorcykelns axel.
7

Borra ett 3/8-tums hål i varje ände av metallen vinkel nära 1/4-tums mittsektionen så att de två hålen har ungefär 1/4 tum mellan dem.
8

Fäst lagren till metallen vinkel med 3/8-tums skruvar hex cap och sexkantsmuttrar.
9

Upprepa förfaranden från Steg 1 till 8 för att skapa ett andra hjul balancer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110622.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.