Honda Cub Motorcykel elektrisk Tekniktips

Honda introducerade Super Cub, även känd som "Cub," i 1958. Tekniskt var Hondas Cub en 1/2-horsepower tvåtaktsmotor konstruerad år 1952 för att fästa till en cykel - en enkel motor med några elektroniska komponenter eller ledningar. Super Cubs gick också med namnen C90 eller C50, indikerar motorns storlek, Honda avbrytas dem på 1980-talet. Elektriska problem med dessa klassiska, insteg skotrar har ofta samma elektriska problem som också påverkar andra äldre motorcyklar. Batteriladdning

Kontrollera om cykelns batteriet är laddat. Motorcykel batterier inte varar så länge som bilbatterier. Om Cub batteri inte kommer att behålla en avgift, antingen generatorn fungerar eller att batteriet behöver bytas.
Säkringar

Lokalisera säkringen (s) på Cub. Elektriska problem kan spåras tillbaka till säkringar, som bör ersättas.
Elkomponenter

Super Cub elektriska /tändsystem är typiskt för motorcyklar den tiden, som består av ett batteri, startmotor, likriktare /regulator, punkter /kondensor, tändspole, tändning (eller tändstift) trådar, och tändstift. Var och en av dessa komponenter är benägna att misslyckas. Byt ut en komponent om den är sliten, skadad eller inte fungerar.
Kablage och anslutningar

Kontrollera motorcykelns ledningsnät. Till skillnad från ett fordon, är ledningarna på Cub väderexponerats - trots vissa skydd som motorhuvar och kropp arbete - och därmed oftare utsatta för fysiska skador. Ett vanligt problem är helt enkelt en nick i trådens beläggningen. Hf den frilagda tråden kommer tillräckligt nära, eller kommer i kontakt med, andra ledningar eller metall, kommer problem uppstår. Ledningarna isolering kan också bli sprött och bryts. Oxidation av anslutningarna, som försvårar en positiv elektrisk anslutning, är ett annat vanligt problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110274.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.