2006 Yamaha R6 Vridmoment specifikation

Den R6 --- eller YZF-R6, för att ge det sitt fulla namn --- är en sport cykel byggd av Yamaha. Cykeln är baserad på Yamaha racing motiv från MotoGP, World Superbike och World Supersport racing, och riktar sig till medelstora street sport marknaden. 2006 års modell har en distinkt högt upp bak och aerodynamisk front kåpor, swooping tillbaka från framhjulet. Motor

2006 R6 har en 599 kubikcentimeter motor med fyra cylindrar inline och fyra ventiler per cylinder. Ventilerna styrs av en dubbel överliggande kamaxel och motorn är vätskekyld. Cykeln använder ett bränsleinsprutningssystem. Addera innerdiameter och slaglängd

borrning och slaglängd motorn är 2,6 med 1,7 inches med en borrning-till-slag förhållande 1.58-till-1. Den kompressionsförhållande i motorn är 12,8-till-1. Hålet är diametern på motorns cylinder öppningen och stroke är den totala sträckan som kolven färdas upp och ner. Komprimeringsgraden är förhållandet av volymen mellan kolven och cylinderhuvudet före och efter ett kompressionsslag.

Hålet och stroke av R6 är oversquare och kortslagig, vilket innebär att hålet är större än kolven slaglängd. Detta upplägg ger större effekt vid höga hastigheter på bekostnad av vridmoment vid lägre varvtal, vilket är lämpligt för snabba sport cyklar såsom R6.
Mått

2006 R6 är 80.3 inches lång, 27,3 inches bred och 43,3 inches hög, med en hjulbas på 54,3 inches. Markfrigången är 5.1 inches och bränsletanken rymmer 4.63 liter bränsle.

Cykeln väger endast £ 354,9, på grund av vikten tidsbesparande funktioner såsom aluminium ram och hjul och lätt plast kåpor.


Performance

R6 modell 2006, med sin racing motor och låg vikt, producerar 131,15 hästkrafter vid 14.500 motorvarv per minut och kan komma från noll mph till 60 mph i tre sekunder platt. Addera Torque

Vridmoment mäts i fot-pounds i USA och Newtonmeter i länder som använder det metriska systemet. Vridmomentet från en motor är en roterande kraft runt en axel. Vridmoment är relaterad till hästkrafter, och en hästkraft är faktiskt motsvarar 550 foot-pounds per sekund. Momentändringar med varvtal, vilket är varför det brukar anges vid en viss rpm när den är som högst.

Det maximala vridmoment som 2006 R6 producerar är 50,2 foot-pounds vid 6930 rpm.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109165.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.