Delar av en motorcykel motor

Motorcykel motorer är avskalade versioner av förbränningsmotorn under huven på en bil. Folks ivriga att börja rida på två hjul tar intresset för en motorcykel motorns delar. DIY ridning veteraner finner känna delar av en motorcykel motor ovärderlig. Veta dessa delar kommer du att veta vad man ska leta efter i en fungerande cykel, samt vad man ska titta och lyssna efter när du tror att din motorcykel inte körs i toppskick. Kolvar

Motorcykel har i allmänhet en eller två kolvar. Kolven agerande i förbränningskammaren skapar den energi som driver cykeln. Detta sker genom ett två-eller fyrtakts förbränningssystem. Tvåtakts motorcykel motorer har en enklare mekanism och måste ha olja och bensin blandas till både smörja och driva motorn. Fyrtakts motorcyklar har två cykler - ett intag cykel och ett avgassystem cykel. Fyrtaktsolja hålls åtskild från bensinen. Det finns mindre slitage på en fyrtaktsmotor, så de tenderar att hålla längre.
Kamaxel

kamaxeln gör två jobb som är nödvändiga för driften av din MC: Det första rör sig kolven genom sin två-eller fyrtakt resa. Den andra är att se till att ventilerna öppna vid rätta tidpunkter.
Ventiler

Ventiler arbeta med både kolven och kamaxeln för att ge din motorcykel motor med bränsle. Ventilerna är ledningen mellan gastank och de delar av motorn som kräver bensin. Som sådan, att upprätthålla en tät förslutning kring dina ventiler är viktigt. Utan en ordentlig tätning din motor kommer att förlora komprimering, vilket innebär förlorade makten på den öppna vägen. Addera Cylinder (er)

Cylindern är mindre en del av ett motorcykel än det är en avsaknad av en del. "Cylinder" avser det område genom vilket din motorcykel är kolven rör sig. Det är där framdrivningsmaskineriet action, förbränning, i en cykel motor sker: I cylindern, om hälften av alla kolvar revolutioner, det finns en liten explosion inne i din cykel engine.The kolvarna rör sig snabbt upp och ner i cylindern, ibland på flera tusen varv per minut.
Förgasare

Förgasaren blandar luft med bensin innan bränslet går in i cykelns cylindern. Säkerställa en korrekt blandning av bensin och luft är viktigt för driften av en motorcykel motor. För mycket av antingen betyder att cykeln inte kommer att köra ordentligt, vilket leder till sputtring och låg effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108557.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.