Hur byta olja på en Honda Rebel

Varje år i början av våren, bör du byta olja i din Honda Rebel att hålla cykeln i gott bruksskick. Byta olja på din Honda Rebel är en del av underhållet rutin som behövs för att behålla din cykel. Du kan ta din cykel till ett garage för att byta olja eller du kan byta olja själv och spara lite pengar i processen. Saker du behöver
Hylsnyckel
Wrench förlängning
17mm socket
dräneringskärlet
Funnel
2 liter motorolja
Mjölkkanna
Visa fler instruktioner
1

Slå på motorn och låt motorn gå i ungefär fem minuter. Om det är en trevlig dag gå ut för en kort åktur. Detta kommer att värma motorn och oljan mer lättflytande.
2

Placera cykeln på en plan yta, t.ex. golvet i ett garage.
3

Leta avloppet bulten som är under sidan av motorn mellan fotpinnen och sparka stå på vänster sida av cykeln.
4

Placera drain pan under drain bolt.

5

Lossa avloppet bulten med 17mm uttag med hylsnyckel. Om fler avslut behövs kan du använda en skiftnyckel förlängning. Vrid skruven moturs för att lossa den.
6

Fortsätt att långsamt vrida skruven moturs med fingrarna. Detta gör att oljan börjar rinna ut ur behållaren sakta in i tråget.
7

bort oljan locket på behållaren för att låta oljan rinna snabbare. Vänta ca 15 minuter för oljan att helt tömma ur behållaren.
8

Byt avloppet bulten och dra åt den med nyckeln när all olja har runnit ur behållaren.

9

Placera en tratt i reservoaren där du bort oljan cap. Tillsätt motorolja till reservoaren. Cykeln kommer att ta cirka 1,6 liter olja. Kontrollera oljenivån genom att titta på mätstickan. Stoppa påfyllning när oljan når markeringen "FULL" linjen på oljestickan.
10

Ta bort tratten och byt oljan locket.
11

Töm gamla olja i en mjölkkanna med tratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106925.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.