Hur du justerar skivbromsar på en motorcykel Scooter

När den förhärskande metoden för att bromsa de trum-och sko bromsar från förr gått för det mesta. Även effektiv nog för de flesta situationer, trumma-typ bromsar krävs ständig anpassning för att ge maximal bromskraft. Skivbromsar, som förlitar sig på hydraulisk kraft att pressa bromsskivan eller rotor mellan en uppsättning av dynor, har blivit den mest framstående metoden. Att ge enorma bromskraft i en låg-underhåll paket, kan skivbromsar utföra utan konstant tråkiga justering, som endast kräver enstaka byte av bromsbelägg och påfyllning av vätska som driver de hydrauliska bromsarna. Saker du behöver
Arbetshandskar
Ögonskydd
insexskruv Hylsnyckelsats
Hex huvud Hylsnyckelsats
hylsnyckel
platt skruvmejsel
Bromsbelägg
Blocknyckelsats ställa
1/4-tums klar plastslang
Broms Bucket vätska
eller behållare
Rena trasor eller handdukar
Visa fler instruktioner
Byta Bromsbelägg

1

Spray bromsoken med broms renare och omedelbart torka bort renare med en trasa för att avlägsna smuts och olja uppbyggnad.
2

Lokalisera de bultar som fäster bromsoket till den nedre gaffelben eller hållare. Välj lämplig Allen eller sexkantshuvud uttaget och bryter vridmoment på bromsok s par bultar. Avlägsna bultarna och skjut bromsoket helt off av rotorn.
3

Demontera skruvarna som håller fast bromsbeläggen till bromsok. Dra bromsbelägg och monteringsklämmor ur bromsoket.
4

Spray insidan av bromsok med broms renare och torka bort omedelbart. Inspektera kolvarna på insidan av bromsok för tecken på skador eller korrosion som kan orsaka att kolven att binda.
5

Montera nya bromsbelägg och monteringsklämmor sedan installera dem i bromsoket. Skjut bultarna i bromsoket och genom monteringsklämmorna sedan åt att säkra.
6

Tryck bromsbeläggen in till sittplats kolven. Om det behövs, skjut en platt skruvmejsel mellan dynorna för att fungera som en hävstång. Detta återgår kolvarna till helt öppet läge och kommer att återställa bromshandtaget "känsla."
7

Skjut bromsok över bromsen rotor och på fästet eller lägre gaffelben. Installera bromsok mount bultarna och dra åt för att säkra.
Flushing bromsvätskan
8

Öppna bromshuvudcylindern lock och fyll på med ny bromsvätska. Det kommer att finnas en tydlig skillnad i utseende mellan färsk vätska och gamla, smutsiga eller förorenade vätskan.
9

Lokalisera luftavtappningsventil på bromsoket. Bifoga en längd av 1/4-tums klar plastslang över ventilen. Placera den andra änden av röret i en behållare eller hink för att samla används bromsvätska. På de flesta motorcyklar, kan denna ventil öppnas med en 10 mm nyckel. Placera skiftnyckel på ventilen.
10

Dra bromshandtaget i ett par gånger sedan hålla det i att upprätthålla trycket i bromsledningen.
11

Öppna bleed ventil med en skiftnyckel en fjärdedel till ett halvt varv. En liten mängd vätska bör strömma in i röret, samtidigt, kommer bromshandtaget tappar trycket och kollaps mot styret
12

Stäng ventilen och släpp bromshandtaget.. Upprepa denna process tills bromsvätskan i röret är klart, så kolla huvudcylindern s vätskenivå och fyll på vid behov.
13

bort plastslangen och omedelbart torka bort bromsvätska som kan ha spills. Knacka fästanordningar på bromsledningen lätt, arbeta dig upp till huvudcylindern, för att avlägsna eventuella luftbubblor som kan ha fastnat i raden.
14

Toppa huvudcylindern och ersätta täcka. Dra och släpp bromshandtaget tills trycket har återvänt till bromsledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106695.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.