Hur man avgör storlek motorcykeldäck

Motorcykeldäck, som motorcyklar själva, kommer i många former och storlekar. Det finns olika typer av däck för framhjulen, bakhjulen, off road, gata och racing motorcyklar. Att välja rätt storlek på motorcykeldäck är viktigt eftersom du använder fel storlek kan potentiellt vara dödligt. Motorcykeldäck mäts med antingen engelska eller metriska system, även om mätmetoden är vanligen används. Höjden, bredden och kanten däckens storlek alla måste vara korrekt för en viss motorcykel och ingår i däckets storlek kod. Saker du behöver
Motorcykel tireTape åtgärd
Visa fler instruktioner
1

Bestäm däckbredden i millimeter. Detta är den maximala horisontella avståndet tvärs däckets tvärsnitt. Detta kommer att bli det första numret i däckets storlek kod.
2

Mät maxhöjd tvärsnitt i millimeter. Detta är den maximala vertikala avståndet i däckets tvärsnitt. Detta nummer finns inte i däcket koden, men behövs för att beräkna den andra siffran i koden.
3

Dela tvärsnittet höjden av tvärsnittet bredd och multiplicera resultatet med 100. Detta är proportionerna anges i procent och är det andra numret i storlek koden. Ett däck med en storlek kod på 130/90 har ett tvärsnitt bredd av 130 mm och ett tvärsnitt höjd av 117 mm (0,9 * 130 mm).
4

Mät diametern på den fälg diameter i inches. Detta kommer att bli den fjärde posten i storlek koden. Det är en hastighet rating post som är det tredje fältet i koden, men det har lite att göra med storlek beslutsamhet. En motorcykel däck med en storlek kod av 130/90 H 16 kommer att ha ett tvärsnitt bredd av 130 mm, ett tvärsnitt höjd på 117 mm och en fälg diameter på 16 inches. Det skulle också vara klassad för 130 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106278.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.