Hur att byta olja och oljefilter på en motorcykel

Om du verkligen älskar din motorcykel, lära sig att byta olja i din motorcykel är viktigt. Med denna färdighet, kan du hålla din cykel igång i bästa form, medan samtidigt spara pengar på oljebyten. Byta olja i en motorcykel är billigare än att ta den till återförsäljare eller butik. Medan du byta olja, byta oljefilter i din motorcykel också. Saker du behöver
Motorcykel ägarhandledning
Shop trasor
Oil
Oljefilter
Tömningspropp krossa bricka
Wrench nära Old läderbälte
dräneringskärlet
Tratt
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Hur att byta olja och oljefilter på en motorcykel
1

Förbered det område där du kommer att göra jobbet. Samla alla dina verktyg och dina trasor butik så de är redo när du börjar. Ställ in din motorcykel på sin monter.
2

Placera drain pan under avtappningspluggen, men försök att förutse förloppet av oljan när du startar tömmer den. Använd skiftnyckel för att ta bort pluggen, vilket kan vara varm. Oljan kommer att börja flöda in i tråget. Övervaka flödet och ändra placeringen av pannan om det behövs.
3

Skruva loss filtret genom att linda den gamla remmen runt den och vrida. Ibland filtren är installerade tätt och kan inte lossas på detta sätt. Om detta händer, peta en skruvmejsel genom sidan av filtret och använda den för att stänga av filtret.
4

Avlägsna krossa brickan från avtappningspluggen. Installera den nya. Rengör avtappningspluggen grundligt och lägger tillbaka den på plats, men inte åt det. Använd handboken på din motorcykel för att lära vridmoment specifikationerna för din avtappningspluggen.
5

Sätt ny olja i det nya filtret. Fyll den ungefär en fjärdedel av vägen fullt. Snurra filtret runt för att sprida oljan på alla filtermaterialet.
6

Använd ditt finger för att sprida olja på gummipackningen på oljefiltret. Rengör filtret kammaren noggrant och använd fingret för att sprida olja över den. Installera sedan det nya filtret. Motorcykel oljefilter tar inte mycket åtstramning, så gör inte åt det. Använd inte heller ett verktyg inte krävs enligt instruktionsboken.
7

Ta bort den smutsiga oljan från området. Sedan, titta i bruksanvisningen för att lära oljan kapacitet av motorcykeln. Använd tratten för att lägga till oljan. För att undvika över-fyllning, börja med att lägga ca 1/2 liter mindre än kapaciteten. Du kan alltid lägga till fler om det behövs. Se till att oljan kommer upp mellan "Add" och "Full" linjer, men inte kommit till "Full" linje.
8

Kontrollera att alla bultar och mössor är täta och inte läcker. Rengör området, och sedan kassera oljan ordentligt. Du kan nog ta det smutsiga oljan till en bilmekaniker i ditt område för att kassera den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106181.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.