Om 2006 Nissan Quest

Nissan gjorde ett djärvt beslut när det är dags att uppdatera sin minivan lineupen i 2000-talets början. Efter nästan ett decennium spenderas i samarbete med Ford, gjorde den japanska biltillverkaren valet att slå ut på egen hand och skapa en stolt annorlunda minivan. Det fungerade, jublade mammor, och 2006 dess Quest linje krävs endast justeringar och mindre mixtrande att sporra mer försäljning. Ett riktigt original minibuss hade visat sin uthållighet. Fordon Basics

Quest inte morph mycket mellan införandet av den tredje generationens modell 2004 och 2006. Den behöll sin exotiska, box-mindre exteriör och en one-of-a-kind interiör, som byggdes kring en pod-liknande uppgifter med audio, navigation och styr klimatet åtkomliga med förare och passagerare. Men för 2006 Quest förde med sig en större variation av alternativ och utföranden. Förutom basen, uppgraderade SL och top-of-the-line SL utföranden, introducerade Nissan S Special Edition Quest. Denna upplaga öppnat modellens mer premium alternativ till ett lägre grundpris. Med sju passagerare sittplatser och fyra dörrar karakteristiska för minivan segmentet, tävlade i Nissan huvudet på med modeller som marknadsledande Dodge Grand Caravan, liksom med Honda Odyssey, Toyota Sienna och flera andra.


Powertrain och Mått

Alla fyra Quest utföranden delade samma 3,5-liters V-6 motor för 2006. Denna motor, baserad på Nissans VQ35DE kraftverk, sågar handling i Altima, Maxima och 350Z modeller. Motorns 24-ventil, förutsatt DOHC designen massor av kraft: 240 hästkrafter vid 5800 rpm och 242 foot-pounds av vridmoment vid 4.400 rpm. Som jämförelse, erbjöd V-6-drivna Dodge Grand Caravan 180 hästkrafter och 210 foot-pounds av vridmoment. Ett par av de tillgängliga sändningar dirigeras den makten till antingen 16 -, 17 - eller 19-tums hjul. Basen och S Special Edition-modeller fick mer bränslesnåla men mindre smidig fyra-växlad automatlåda, och SL och SE-modeller använde en femstegad automatlåda. Den 204,1-tums-långa Quest mäts knappt längre och bara högre, på 71,9 inches, än Grand Caravan, och på 4,040 pounds det var något tyngre.
Alternativ och optionsvärderingsmodell

En snyggt utbud av inredningsdetaljer kom standard på Quest. Farthållare, bakre klimat ventilation, framsäten hink, val av tredje raden bänk eller kaptensstolar och en stereo med CD-spelare kom standard på alla modeller. Ett underhållningssystem kan läggas till någon modell för $ 1.500 med en ytterligare $ 1500 för bakre ljudkontroller, utom på SL och SE, som lagt dessa kontroller gratis. SL och SE köpare kan också lägga till navigationssystemet för $ 1800 och en ström moonroof för $ 1.500. Motordrivna, uppvärmd och leatherized framsätena kom standard på SE, men var var $ 2,500 alternativ för SL. Alla modeller utom basen hade möjlighet att lägga till en effekt liftgate och makt glidande passagerardörren. Andra funktioner exklusiva till SE inkluderade en makt glidande vänster framdörr, automatisk temperaturkontroll, helautomatiska strålkastare och dimljus.
Performance

testare klockade den tredje generationens , V-6-drivna Quest på en sprallig noll-till-60 tid av 8,8 sekunder för att gå med en 16,7-andra kvartalet mil, men det är inte vad de flesta familjer verkligen brydde sig om. Vad som verkligen betydde något var Quests bränsleeffektivitet siffror, som prydligt matchade de av den jämförbara Toyota Sienna och Dodge Grand Caravan. Enligt EPA: s reviderade bränsleeffektivitet standarder, var och en av de tre har en effekt på 24 mpg highway och 17 mpg stad med vanlig blyfri bensin. Dessutom, rankad Nissan Quest, som lekte 5.8 inches av markfrigång, för bogsering upp till 3500 pounds med en lastkapacitet på upp till 1.200 pounds.
Consumer Data och säkerhet

En mängd säkerhetsfunktioner, inklusive standard dubbla främre åkande avkänning krockkuddar, tjänade låsningsfria bromsar för bromsassistans, antispinn och krockkuddar overhead Quest höga betyg i säkerhet. Det tjänade högsta möjliga betyg, fem stjärnor, från NHTSA för passagerare och förare effekt när den testades i frontal-och sidokollisioner. Nissan utropat sub-$ 30.000 värde av dess Quest lineup, men kunderna kunde lätt ha toppat det. Den avskalade basmodellen började på $ 24.150, och den nya-för-2006 S Special Edition kom in på $ 25,450. Den uppgraderade SL vägt tyngst på $ 27.050, och rekreationsområden-laden SE satt ribban högt på $ 33,650. Idag, pegs Kelley Blue Book 2006 Uppdrag till ett värde av mellan $ 8425 och $ 12,200 baserat på villkor, funktioner och trim nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/106025.html

Previous:
Next: No

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.