Vad betyder det vevaxelsensor göra i en 2000 Nissan Quest?

Vevaxeln lägesgivaren är förmodligen den enskilt viktigaste sensorn på de flesta motorer, eftersom det är den enda som motorn absolut inte kan fungera utan. Men i andra motorer, de som även använda en kamaxel lägessensorn kan veven sensorn stå tillbaka till kammen sensorn i termer av motorns funktion. Vevaxelsensor Basics

vevaxelposition Sensorn är i huvudsak en hyper-exakt varvräknare som talar om din dator där vevaxeln är i sin rotation och hur snabbt det snurrar. Vevaxelläget Sensorn är en Halleffektsensor. Hallgivare består av en stationär magnet på motorblocket, en spänning spole runt eller i närheten av magneten och en kugghjulsliknande reluctor hjulet i närheten. När kuggarna in det magnetiska fältet, de producerar en elektrisk ström i den tråd, som datorn identifierar. I Quest sensorns fall är spolen och magneten integreras i själva sensorn, jämfört med att en separat spole och magnet montering.
Vevaxelsensor Funktion

många motorer lita enbart på vevaxeln lägesgivare, bygger Quests motorstyrsystem primärt på kamaxeln lägesgivare att bestämma roterande montering position och varvtal. Kammen sensorn är en optisk enhet, som använder en LED lasersändare och en rötor hjul med lameller skurna i den. Den optiska cam sensor är betydligt mer exakt än den magnetiska vevaxelsensor. Så, är det vevaxelsensor egentligen bara en backup till cam sensor, som används för att dubbelkolla sina läsningar, den upptäcker variationer i motorvarvtal för att hjälpa datorn bättre diagnostisera motorproblem Addera ditt. Plats och första provning

Du hittar vevaxelläget sensorn på framsidan av sändningen bellhousing, intill motorblocket. När du tittar ner i motorrummet, kan du se den bredvid den högra kylarslangen. Du kan testa vevaxelläget sensorn genom att dra ur och sondering dess sensorledningarna med en digital multimeter inställd på att läsa i ohm. Med motorn avstängd, ska sensorn checka in på mellan 512 och 632 ohm motstånd.
Ytterligare Inspektion och utbyte

vevaxel lägesgivaren är lätt att avlägsna och ersätta, det är fastsatt i växellådshuset med en enda bult. Ta det bulten, dra sensorn ut och köra ditt motstånd testet igen med sensorn av motorn bara för att vara säker. Inspektera sensorspetsen för chips och sprickor. Om det misslyckas ohm test eller flisas eller sprucken, installera en ny sensor och dra åt skruven för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/106020.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.