Toyota Tarago Historia

Toyota Tarago är en åtta-passagerare multipurpose fordon, även känd som en people mover, marknadsförs i Australien och uppkallad efter staden i New South Wales. Skåpbilen säljs över hela världen och var badged den MasterAce och senare Estima i Japan. Den Tarago hjälpte inspirera Ford Aerostar, Chevrolet Astro och Dodge Caravan minibussar. First Generation

Toyota Tarago debuterade i januari 1983. Det presenterade futuristisk kilformade styling som skulle påverka många 1980 bilar och minibussar. Dess viktigaste designelement var sitt främre manöverplats med mittmonterade motorn pressas under förarhytten. Medan populär för sin styling, bränsle-effektivitet och förmåga att rymma upp till åtta personer, föranledde frambyggt säkerhetsproblem på grund av upplevd tvivelaktig stabilitet. Toyota gjorde en rad förbättringar som inkluderade ett coil suspension tas från personbilar, krängningshämmare och en ratt som vinklade mer som en personbil. Den Tarago kom i tre utföranden: basen DX, mid-range GL och top-end GLS. Kraft kom från en 1,8-liters fyrcylindrig motor och senare en 2-liters version som genererade 105 hästkrafter vid 1986. År 1983, den Tarago kom också med en valfri 2-liters fyrcylindrig dieselmotor.
Förbättringar

År 1986, gav Toyota Tarago en blygsam ansiktslyftning som ingår dubbla strålkastare, uppgraderad interiör trim, nya stötfångare och en 102-hästkrafter 2,2-liters bränsleinsprutning fyrcylindrig motor. Toyota tappade mellanregistret GL moniker och döpte om det till GX. De lyxiga-orienterade GLS fick ett takfönster. Bucket-stil sittplatser ersatte bänken i den andra raden. Avvägningen var de nya platserna minskat kapaciteten till sju personer. De förbättringar och totala framgången för Tarago meddelade biltillverkaren att komplettera minibuss med budgeten RV 2.2 version med manuell växellåda. Från 1983 till 1990 lämnade mer än 100.000 Taragos australiska utställningslokaler.
1990-

År 1990 gick Tarago från kilformen till ägg form och inspirerade Fords jellybean styling som kom år 1996. Den styling var så populär att den var oförändrad i ett decennium. 1990 års modell satt på en 112,8-tums hjulbas, vilket var ett stort steg från 1983 modellens 88-tums hjulbas. Den nya versionen har en bredare inriktning för att förbättra hanteringen och stabilitet. Strömförsörjning av minibuss var en 138-hästkrafter 2,4-liters fyrcylindrig motor med bränsleinsprutning och en Twin Cam. En fem-växlad manuell eller fyrväxlad automatlåda kompletteras motorn. De avancerade GLS kom också med heltid fyrhjulsdrift och låsningsfria bromsar, eller ABS. Addera sen modell Taragos

Toyota tappade fyrhjulsdrift version på grund av dess höga prislappen och fokuserade på att lägga standardutrustning, t.ex. farthållare och dubbla krockkuddar fram. De 2000 Taragos mottagna slankare restyling. Toyota minskade också produktionskostnaderna genom att placera Tarago på en Camry plattform. Produktionen av den 2,4-liters twin cam fyrcylindrig motor hoppade till 156 hästkrafter. Trim nivåer genom 2000-talet bestod av basen GLi, mid-level GLX och lyxiga Ultima. Standardutrustning presenterade dubbla luftkonditionering, främre elektriska fönsterhissar, AM /FM /CD ljudanläggning, servostyrning och dubbla främre krockkuddar. ABS var standard på GLX och Ultima, samt en option på GLi. År 2006 kom den större 50-serien och förde passagerare beläggning tillbaka till åtta. En 273-hästkrafter 3,5-liters V-6 blev tillgänglig ett år senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/106019.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.