Chrysler Voyager Historia

Chrysler var i spetsen för minivan utveckling, som arbetar på design av en liten skåpbil lämpade för familjer så tidigt som på 1970-talet. Voyager minibuss infördes 1984 och för mycket av sitt liv såldes som en Plymouth modell. Även en minibuss heter Chrysler Voyager var endast kort tillgängliga i USA, var Chrysler varumärket en mottagare av Voyager utveckling, säljer lyxiga versioner av minibuss som stad och land samt en version med en längre hjulbas som Grand Voyager. Generation I

Den första generationen av Voyager började som en Plymouth modell som först tillverkades i 1984 års modell. Den Plymouth Voyager, tillsammans med Dodge Caravan, introducerade ett helt nytt koncept till den amerikanska marknaden - minibuss. Med plats för upp till åtta passagerare och gods och hjulbasen på en vanlig medelstor bil, en skjutdörr för enkel åtkomst och en total storlek som tillät bilen att passa i en vanlig garage, minibuss passa behoven hos den typiska familjen . Initiala fyrcylindriga Voyagers var underpowered, men bilens innovationer var tillräckligt för att få den på bil och förare är årets 10 bästa lista. Den minibuss såldes som Chrysler Voyager i Europa med början 1988. The Voyager omarbetades för 1991 års modell Addera Generation II

. Ändringar gjordes i minibuss s fjädring och styrning, var fyrhjulsdrift erbjuds som ett alternativ och ett antal säkerhetsförbättringar gjordes, inklusive tillägg av låsningsfria bromsar och bälten axel på samtliga sittplatser. En förarsidan airbag erbjöds 1992. Ändringar har gjorts under 1994 för att förbättra sikten, rida buller, dörr drift, exteriör och andra frågor design.
Generations III och IV

tredje generationen av Voyager föddes 1996 med en redesign som ökad inre utrymme och komfort, samt nya motorer gav minivan mer makt. År 2000 gav en annan redesign minibuss en kortare hjulbas och ännu mer kraftfulla motorer, den 3,8-liters V-6 producerade 245 hästkrafter. Under denna generation, mellan 2000 och 2003, var det Plymouth Voyager avbrytas och Chrysler minivan såldes i USA som Voyager.
Senare Chrysler minibussar

Efter nedläggningen av Voyager, Chrysler fortsatte att utveckla och sälja minibussar via dess Town and Country modellen och längre hjulbas Grand Voyager. År 2011 var den stad och land drivs av en 3,6-liters V-6 som producerade 283 hästkrafter. Interiör funktioner inkluderade andra och tredje sätesraden som fälls in i skåpbilen s golv, makt fällbara tredje säten rad-och flyttbara konsoler centrum. Säkerhetsfunktioner som ingår flerstegs främre krockkuddar, sidokrockkuddar gardin på samtliga sittplatser rader och ett förarsidan knä-nivå airbag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/106009.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.