Hur man byter Lock & Tumbler på en 2000 Dodge Caravan

för 2000 Dodge Caravan s tändsystem bygger på låsspärr cylindern att vända fordonet på. Om du märker att dina viktiga pinnar i tändningen på "Run"-läge, eller svårigheter att flytta tillbaka nyckeln till läge "Av", kan låset tumlaren är trasig. Fånga och lösa problemet tidigt är viktigt eftersom du kommer fortfarande att kunna förvandla din bil på - underlåtenhet att agera snabbt kan leda till tändningen misslyckas helt, som kräver ett besök till mekaniker butik. Spara tid och pengar genom att utföra denna korrigering i ditt eget garage. Saker du behöver
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen och koppla den negativa batterikabeln med en hylsnyckel.
2

Leta höljet rattstången längst ner på rattstången, och använd en skruvmejsel för att ta bort de tre skruvarna som håller kåpan på rattstången. Med höljet avlägsnas, titta upp i kolonnen och du kommer att kunna se cylinderlåset tumlaren. Leta upp den lilla knappen på undersidan av tumlaren.
3

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "Kör", tryck sedan på den lilla knappen under tumlaren och dra hela cylinder av rattstången. Ta ut nyckeln och sätt in den nya lås tumlaren cylinder, hålla den i läge "Off".
4

in den nya cylindern i kolonnen. Tryck på den lilla knappen och vrid samtidigt nyckeln till läge "RUN". Detta kommer att låsa cylindern på plats. Vrid nyckeln till "Off" och ta bort den från tändningen. Sätt tillbaka höljet rattstången och fäst den med de tre skruvarna du tidigare tog bort.
5

Anslut den negativa batterikabeln och stäng suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105970.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.