Bränslefiltret igenfyllningsproblem

Ibland familjens bil behöver lite TLC för att hålla den i trim. Byta bränslefilter är en sådan gör-det-själv uppgift som krävs för att hålla motorn igång. Det finns några kännetecken som auto ägare bör hålla utkik efter om de misstänker ett igensatt filter: intermittent motorstopp, plötsliga ökningar i hastighet under körning eller oförmågan hos motorn att vända. Saker du behöver
Ficklampa (tillval) katalog Rena trasor
Filter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Försök att starta fordonet. Enkelt uttryckt, kommer bilen inte att starta om filtret är igensatt full av sediment. Blockeringen förhindrar bränslet går faktiskt till resten av motorn. Luft, den andra önskade elementet som behövs för att motorn ska förbränna, blockeras också.
2

Pop öppna huven och, om det behövs, använd en ficklampa för att hitta bränslefiltret locket på din bil eller lastbil . Torka bort crud runt locket och använd den specialdesignade filter skiftnyckel för att lirka bort kåpan. Du måste dra det använda filtret från kåpan i vissa fall, så har massor av rena trasor runt för att torka händerna.
3

Sätt det nya filtret på plats och ersätta den täcka. Använd skiftnyckel för att fästa locket på plats, rör sig i motsatt riktning för att dra åt den. Var noga med att inte över-dra åt locket när du behöver det vara något lättare att ta bort vid rutinunderhåll som att ändra din olja.
4

Dra loss sidan av vägen om du är körning och du märker din bil inte kan upprätthålla eller uppnå hastigheter. Om allt annat fungerar elektriskt, är chansen att bränslet blir igensatt och fortsatt körning bara bidrar till igensättning. Byt filter när bilens motor har svalnat.
5

Byt filter enligt anvisningarna samt om du upptäcker att din bil eller lastbil har en viss fördröjning innan du slår över när du engagera tändningen. Vänta tills bilen svalna innan du försöker att följa stegen och ta bort igensatt filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105955.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.