Komponenterna i en 1996 Ford Windstar Inredning Värme System

Interiören i en 1996 Ford Windstar värms av fordonets motor, värmeelementet och kylvätska. Eftersom kolvarna i motorn roterar, en bensin eller bränsle och luft blandningen komprimeras, vilket orsakar en explosion i cylindern, alltså en fyra-stegs process flyttar vevaxeln för att driva fordonet. Dessa explosioner i kombination med friktion som skapas av motorn, orsakar att värmen stiger. En del av denna värme riktas ut genom avgassystemet. Kylsystemet avlägsnar också värme, styra det genom värmeelementet att värma bilens interiör. Kylvätska och slangar
Kylvätska cirkulerar genom motorn för att kyla den och passerar in i värmeelementet.

Kylvätska är en kemisk lösning som håller motorn från överhettning och förhindrar skador på motordelar. Det cirkulerar genom motorns passager, luften kyls ned och sedan passerar in i värmeelementet, som liknar till radiatorn. Denna process överför värme från motorn, skydda dess arbetande delar. Gummi eller plast slangar transportera kylvätska till och från värmeelementet.
Värmeelementet
värmeelementet monteras under främre instrumentpanelen.

värmeelementet ligger i fronten av fordonet under instrumentbrädan. Värmaren kärna drar kylvätska från topplocket och returnerar den till en pump. Det fungerar som en värmeväxlare, och har ett inlopp och utlopp för att tillåta kylmedel att strömma in, cirkulera och strömma ut. Kärnan innehåller spolar som cirkulerar den uppvärmda kylvätskan medan en fläkt blåser luft över slingorna, alltså värma den. Detta i sin tur, värmer fordonets interiör. Detta system fungerar även när termostaten inte är uppskruvad.
Blower, Fläkt och VVS fläktstyrkrets Switch
fläktomkopplaren ligger i klimatpanelen.

fläktmotorn förvandlar en fläkt som blåser luft över värmeelementet, och riktar värme mot insidan av den Windstar. Föraren kan slå på fläkten med HVAC fläkt manöverkontakt, som ligger i klimatpanelen i den främre konsolen. Denna omkopplare används också för att justera och styra temperaturen av de värmebehandlingar inställningar och fläkthastighet. Fläktmotorn går utanför luft genom värmeelementet, driver varm luft in i bilens interiör.
Termostat och termostat ventil

Termostaten övervakar motorns temperatur. När en viss temperatur har uppnåtts, öppnar en ventil, så att kylmedel att strömma in i motorn. Termostaten övervakar också kylvätsketemperatur. Dess ventilen öppnar och stänger som svar på en dator signal från klimatpanelen. Termostaten är placerad mellan motorn och kylaren. Den styr också hur lång tid det tar för motorn värmas upp.

Termostatventil

termostatventil förblir stängd när fordonet värms upp, hindrar kylmedel strömmar från motorn till radiator. Detta hjälper till att värma kylvätskan snabbt. När väl den rätta temperaturen uppnåtts, öppnas denna ventil. Detta gör att kylvätskan snabbt in i kylaren.
Motorkylvätsketemperatur Sensorer och värmare styrventil

temperaturgivare, placerade i Värmeslangarna, övervaka kylvätsketemperatur. Värmaren styrventil styr flödet av het kylvätska genom värmaren kärna, och reglerar värmarens utgång. Den fungerar som svar på förarens kontroll switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105954.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.