Vilken sorts rutin underhåll Har en elbil behöver?

Elbilar är, mekaniskt sett, mycket enklare än bilar som använder en förbränningsmotor. I en vanlig gas eller dieselmotor, det finns hundratals rörliga delar. Någon av dessa kan misslyckas, och många behöver regelbunden service för att fungera korrekt. Elbilar är mycket enklare, men det finns fortfarande delar i dessa typer av bilar som ska övervakas eller servas för att uppnå varaktig prestanda. Bil Underhåll

Vissa typer av regelbundet underhåll krävs på alla bilar, oavsett drivs av el, bensin eller vätgas. Det är mycket viktigt att du inte ignorera dessa vanliga uppgifter bara för att du kör en elbil. Detta innebär kontroll av lufttrycket i däcken, med däck roteras och justeras och med bromssystemen servad vid intervaller som rekommenderas av tillverkaren. Chocker och stöttor kräver också service och underhåll. Komponenterna i dessa system är alla i stort sett samma i elektriska och konventionella bilar.
Batterier

Elbilar lagra sin drivenergi i en serie av litium-jon-batterier. Om du använder din elbil en hel del, kommer batteriet slits ut snabbare. Batterier har en begränsad livslängd. Detta innebär efter att batteriet har laddats upp och ur ett visst antal gånger, kommer det att hålla mindre energi. När detta händer, måste du ta din elbil för att få batteriet utbytt. Om du märker att dina kostnader inte varar så länge, har det kontrollerade fordonet för att se om det finns en extra avloppet på strömmen eller om batteritiden verkligen minskar. Även om du inte märker en minskning i dina avgifter, när du når den maximala körsträcka som tillverkaren rekommenderar du måste byta batterier i bilen. Detta händer bara vart några år, men kostnaden för att byta ut batterierna i en elbil är, som av 2011, ganska hög.
Motorkolen

Det finns borstar inuti elmotorn som driver elbilar. Dessa borstar är föremål för ständig friktion och därmed slits ut med tiden. Byt ut borstarna på bilens motor ungefär var 50.000 miles om du inte har en tillverkares planerat underhåll på borstarna innan dess.
Elektrisk


grund av den uppenbara betydelsen av de elektriska systemen inuti en elbil, måste de inspekteras ibland som en del av regelbundet underhåll. En av de mer regelbundna inspektioner är för den hamn där bilen blir inkopplad för laddning. Till exempel kräver en Nissan Leaf detta var 15.000 miles. De invändiga elektriska komponenter kräver också återkommande provning och inspektioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105550.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.