Hur fungerar den Toyota Prius Charging System Work?

Med sin hybrid motorteknik, har Toyota Prius vuxit till en symbol för miljövänliga bilar. Använda en elektrisk motor i kombination med en konventionell bensinmotor, ståtar Prius god bränsleekonomi och låga koldioxidutsläpp, långt utöver vad som kan uppnås med de konventionellt drivna fordon. För att maximera gas körsträcka och samtidigt hålla utsläppen så låga som möjligt, har Prius ett avancerat avgiftssystem som gör att batteriet att utnyttja kraften från Prius 'bensinmotorn medan du använder kinetisk kraft från bromsning att generera ytterligare elektricitet. Drivlina Setup

Termen "hybrid" hänför sig till den kombinerade användningen av en förbränningsmotor och elektrisk motor. Den första och andra generationen Toyota Prius var utrustade med en 1,5-liters bensinmotor som producerade 70 och 78 hästkrafter, respektive, medan den tredje generationen Prius presenterade en något större 1,8-liters motor som spottar ut 98 hästkrafter. En elektrisk motor är kopplad till bensinmotorn via en effekt-splittrande anordningen, och är förbunden med en drivmotor ansluten till framaxeln.
Konventionell Ström

Under kraftig acceleration, utnyttjar Prius ström från bensinmotorer assisterad av den elektriska motorn. Under mindre krävande körning scenarier, är en del av bensinen motorns effekt omvandlas till energi av elmotorn och lagras i ett nickel-metallhydrid batteri, som ligger i den bakre luckan området. När under lätt belastning, maximerar Prius bränsleekonomi genom att stänga av bensinmotorn och driver bilen enbart med elmotorn, som använder energi som lagras i batteriet.
Bromsenergiåtervinningen

Toyota Prius maximerar ytterligare bränsleekonomin genom att använda en del av den energi som utövas vid inbromsning att delvis ladda batteriet - en funktion som kallas regenerativ bromsning. När i rörelse, besitter ett fordon kinetisk energi på grund av dess massa. Det är en uppgift för bromsarna för att skapa friktion för att minska den kinetiska energin, som i sin tur bromsar fordonet. På Prius, är drivmotorn används som en elektrisk generator genom att ta på en del av bromsverkan tullen. Eftersom axeln kräver kraft för att driva drivmotorn, är det möjligt att bromsa fordonet samtidigt återvinna en del av den kinetiska energin som vanligtvis sprids som värme vid inbromsning. Addera Prius Plug-In 2012

För 2012 sattes Toyota en plug-in Prius-modellen i sitt sortiment. Förutom den hybrid bensin-elektrisk installation, Prius Plug-In har möjlighet att ladda från en vanlig 120-volts vägguttag med en dedikerad 15-amp krets. Prius Plug-In kräver tre timmar för en full laddning, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 15 miles och hastigheter upp till 62 mph. När laddningen tar slut växlar Prius Plug-In automatiskt över till sin hybrid drivlina.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105549.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.