Diskreta komponenter på Hybrider

Per definition, hybridbilar använder flera strömkällor för att driva dem. Den kommersiellt mest accepterade konfiguration är en gasmotor i kombination med en elektrisk motor, där både mekanisk och elektrisk ström flytta bilen. Hybrider har många system som skiljer sig från vanliga gasdrivna bilar. De har också diskreta komponenter eller system inom sin egen konfiguration. Även om systemen är diskreta eller separata i funktion, de är också utformade för att interagera med varandra. Förbränningsmotor

förbränningsmotorer hybrider är mycket lik förbränningsmotorer i andra bilar - typiskt gas-efterförbränning, överliggande kamaxlar med en bank av fyra inline cylindrar, mycket likt andra ekonomi bilar. Dock anser en förbränningsmotor i en hybrid möjligheten för elkraft att subventionera elproduktion från gasmotor enligt tyngre laster, att minimera den totala beroendet av förbränning. Addera batteri, generator, elmotor

flesta hybrider har också ett batteri, generator och elmotor. Var och en av dessa är en diskreta komponenter, utan att skapa fördelarna med hybridbil, de är funktionellt interaktivt och beroende av varandra. Batteriet är inte bara ett startbatteri, det är ett sätt att temporärt lagra energi från mekanisk kraft. Merparten av den energi som lagrats i batteriet kommer från driften av gasmotor, omvandlas till el under optimala driftsförhållanden hos motorn. En generator är kopplad till gasmotor. Generatorn ingriper med motorn för att konvertera en del av dess mekanisk kraft till elektricitet som skall lagras i batteriet. När lagras i batteriet, batteriet kan driva en elmotor, konvertera tillbaka från el till mekanisk energi. Elmotorn används för att förhindra att gas motorn från att öka sin makt och utsläpp effekt när ansträngde upp en kulle, till exempel.
Strömdelningskabel

En makt splitter är en anordning som kan använda flera strömkällor ingång för att skicka till bilens drivlina. Istället för att ha en enkel växel, till exempel, tvingade att bilen att antingen köra på gas ström eller elektrisk ström som kommer från den elektriska motorn, tillåter effektuppdelaren varje kraftkälla för att bidra samtidigt, vilket minskar belastningen eller effektbehov på den andra .
Brake Energy återerövra

Många hybrider har en diskret komponent för att fånga bromsenergi. För att förstå dessa system, tänk på att vrida hjulet inte som något som drivs av en motor utan som bara en källa till mekanisk energi. Bromsen stoppa energi. I de flesta bilar, avleder den energi som utövas av hjulen under bromsning enkelt, mestadels till värme, och går till spillo. Hybrid bromssystem är i huvudsak ytterligare generatorer som omvandlar en del av bromskraften tillbaka till elektricitet. I själva verket stoppa bilen skapar några av el för att hjälpa till att påskynda bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105546.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.