Den symbios av Traction och Effektivitet i en AWD Hybrid

Ordet symbios och dess varianter används en hel del dessa dagar, eftersom biltillverkarna försöker skapa kompatibla kombinationer av egenskaper som en gång ansågs vara antingen /eller propositioner: luxury /funktionalitet, snabbhet /ekonomi, komfort /hållbarhet. Den allra senaste symbiotiskt förhållande att få uppmärksamhet är att dragkraft och effektivitet. Traction inte i betydelsen av grepp, men i betydelsen framdrivning eller överföring. Tillverkarna förstår att snabbhet och bekvämlighet inte kan lida i händerna på effektivitet och ekonomi, och arbetar med metoder för att lösa den uppenbara konflikten och göra det symbiotiska. I själva verket antyder titeln som inte bara måste dragkraft och effektivitet existerar i symbios, det måste fyrhjulsdrift och hybrid-konstruktion fordon. Och så har vi en fyrvägs symbiotiskt förhållande. All-Wheel Drive
AWD blir mer afforable för genomsnittskonsumenten.

Fyrhjulsdrift har länge varit tippad i branschen för sin överlägsna hantering och kapacitet manövreringsförmåga. Dess nackdelar har alltid varit den extra kostnad, komplexitet och vikt. Nu, tillverkarna inser att varje hjul på bilen ska användas för att driva den, och därmed har vi ett symbiotiskt förhållande mellan dragkraft och AWD. AWD och effektivitet blir symbiotiskt som utvecklare flytta bort från traditionella sändningar och skillnader till förmån för lättare och mer lyhörda elektro-hydrauliska drivsystem. Hybrid och AWD blivit symbiotiskt eftersom den nya teknik som krävs för att köra dessa lättare traktionsmotorer kräver både en motor för att driva hydrauliken och en generator för att driva motorerna.
Traction
Tändare utrustning som kan upprätthålla bra grepp är viktigt att utveckla ekonomiska AWD bilar.

Traction är det medel genom vilket den producerade energin överförs till bilens hjul att göra det gå. Med tillägg av sensorer och variabelt vridmoment kontroll på axlarna, kan kontrollerna göras för att säkerställa att varje hjul gör arbete hela tiden och aldrig dra eller bidragande negativ eller egenvikt. Vi är återigen i symbios mellan dragkraft och fyrhjulsdrift. Det sätt dragkraft och effektivitet blivit synonymt är omvandlingen av energi som genereras för verkligt arbete, vilket minimerar värme, friktion och inre förluster. Hybrid och dragning måste ha ett symbiotiskt förhållande, eftersom den enda lösningen på detta hela systemet är att ersätta tung drivutrustning med ljusare, mer kraftfull drivutrustning. Och de lättare elektro-hydrauliska motorer kräver ett högt vridmoment källa att köra hydraulpumpar och en effektiv generator leverera el --- hybrid-konstruktionen bil med en förbränningsmotor och generator passar räkningen perfekt.


Efficiency
Effektivitet är knepigt att utvecklas när ett tillverkaren försöker skära i vikt för att öka bränsleeffektiviteten.

Bara för att två objekt finns symbios betyder inte att de båda ger samma eller lika nytta för relationen. Effektivitet gynnar de mest från alla sina tre relationer. Den ger inte alls lika mycket som den tar emot. Effektivitet är motivationen för, och välgörare, alla dessa relationer, för utan behovet av ökad effektivitet, skulle ingen av de andra vara nödvändigt. De symbios mellan effektivitet och fyrhjulsdrift, effektivitet och dragkraft, samt effektivitet och hybrid-konstruktionen är alla kritiska, men man måste förstå att relationen inte är balanserad. Addera Hybrid-design

Hybrid kort med bateries kan nu erbjuda mer kraft, eller vridmoment, medan det fortfarande är bränslesnåla.

Hybrid-designen är inte välgörare av alla dessa symbiotiska förhållanden heller, det är grunden. Hybrid design blev nödvändig på grund av ineffektivitet i förbränningsmotorn, och viljan att gå längre än den elektriska bilen skulle tillåta innan du slutar att ladda sina batterier. Det är på grund av hybrid design som traktionsmotorer nu kan göras funktionell, kan fordon göras lättare --- och därmed mer effektiv --- och kan dra nytta av kombinationen av vridmomentet från motorn och el från generatorn till för alla Fyrhjulsdrift makt och kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105541.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.