Historien om Honda Insight

År 2000 blev Honda Insight första hybridbil, använder gas och el, tillgänglig i Nordamerika. Med beräknade bränsleekonomi av 61 mpg på landsväg, var Insight den mest effektiva EPA certifierade gasdrivna fordon som produceras i dag, och som av 2011, främjade Honda Insight som den minst kostsamma hybridfordon tillgängliga. Trots sina framgångar har Insight kämpat för att ta en betydande andel av den amerikanska hybrid marknaden. First Generation

Den första generationen Insight, introducerades i 2000 års modell tillverkades genom 2006 års modell. Den var utrustad med 1,0-liters bensinmotor och en liten elmotor, gas-elektriska systemet producerade 73 hästkrafter. Det var tillgängliga med antingen en femväxlad eller en kontinuerligt variabel transmission. Även futuristiska och innovativa i sin design, såväl som imponerande i sin bränsleeffektivitet, fick den första generationen Insight kritik för sin bristande makt, brist på innerutrymmen och bullriga rida.
Second Generation

Efter en kort paus, återvände Insight i 2010 års modell med en helt ny design. Den andra generationen Insight erbjudit en mer kraftfull gas och el-system, med en 1,3-liters bensinmotor och elmotor som producerade en kombinerad 101 hästkrafter. En uppdaterad batteri och ett regenerativt bromssystem förbättrat Insights elektriska prestanda. Bilen fick en styling makeover också, skaffa en rymligare femdörrars halvkombi profil mer i linje med utseendet på sina konkurrenter.
Slaget med Prius
< p> Även om Insight slog sin närmaste rival hybrid, Toyota Prius, till den amerikanska marknaden, åtnjöt Insight aldrig populariteten Prius uppnått nästan omedelbart. Prius har inte drabbas av samma konstruktion begränsningar som Insight gjorde, och Honda tvingades att försöka komma ikapp i den hybrid marknaden. Införandet av den andra generationen Insight var avsedd att motverka fördelen av Prius och Honda aggressivt prissatt sin bil för att bjuda Toyotas erbjudande. Som av 2011, den Insights försäljning fortfarande släpat långt efter de av Prius.
2011 Insight

Under 2011 försökte Honda att ge insikt köpare mer bil för mindre pengar . Med en bas pris på $ 18.200, 2011 Insight kostar mycket mindre än 2011 Prius men erbjuds mer standardfunktioner än 2010 Insight. Basmodellen Insight presenterade elektriska fönsterhissar, lås och speglar, fjärr keyless inresa, automatisk klimatanläggning och AUX-ingång. Funktioner på LX och EX-modeller ingår uppvärmda backspeglar, USB-gränssnitt, säkerhetssystem, aluminiumfälgar och rattmonterade reglage paddel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105539.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.