FAQ om Elbilar

Den första elbilen, skapad 1832 av skotsk uppfinnare Robert Anderson, sprang på icke laddningsbara celler, men i 1835, kom den amerikanske uppfinnaren Thomas Davenport upp med en hållbar design för en elbil i form av en liten lokomotiv. År 1897 blev påven Manufacturing Company den första amerikanska elektriska biltillverkare när det levereras en flotta av eldrivna taxibilar till New York. I början av 1900-talet hade 28 procent av fordonen på vägarna drivs med el, men Henry Ford förändrade allt detta med den första bensindrivna modell T 1908. Om uppskattningarna bära ut, enligt en Februari, bör 2011 rapport från US Department of Energy, 1 miljon elfordon träffa amerikanska highways 2015. Är Elbilar miljövänligare än naturgasdrivna fordon?

En laddad fråga, enligt Planet Green, en miljömässig webbplats, eftersom när en elbil får en laddning, kommer att energi från någon annanstans. Om energin kommer från ett elbolag med endast koleldade kraftverk, är bilen fortfarande en del av "förorening cykeln," även om den inte avger skadliga gaser i sig. I slutändan webbplatsen staterna, elbilar är mer miljövänliga än gasdrivna fordon, speciellt om den el som används av fordonet kommer från en anläggning som drivs av vattenturbiner eller solceller. Chevy Volt och Nissan Leaf är de enda två EV bilar tillgängliga vid denna tid i USA The Leaf har ingen bensinmotor och Chevy har en liten en, inte köra bil, men att ladda sin generator.


Finns det en infrastruktur för att stödja Electric Car Uppladdning?

Ingen rikstäckande struktur är på plats för att stödja elfordon vid denna tid, säger Planet Green, även om vissa faciliteter är tillgängliga. Chevy Volt körsträcka Räckvidden är upp till 375 miles med sin bensindrivna laddning generator och Nissan Leaf färdas upp till 100 miles på en laddning.
Vad är kostnaden för byte för EV batterier och hur länge de varar?

Chevy Volt kommer med en litium-jon-batteri warrantied åtta år eller 100.000 km, med ersättningskostnader vid tidpunkten för offentliggörandet av ungefärligt $ 8.000. Nissan Leaf kommer också med en åtta-år eller 100.000 mil garanti på sina litium-jon-batterier, som kostar Nissan $ 9000 för att producera. Addera Hur lång tid tar det att ladda en EV Battery?

Chevy Volt tar 11 timmar att ladda på 110 eller fyra timmar på 220 volt. Volt ger programmering för att ladda bilen under lågtrafik för att spara pengar. Nissan Leaf, med en speciell DC 50-kilowatt laddare laddar på 30 minuter, eller i lite mindre än åtta timmar på 240-volts hem laddare. Addera Hur mycket kostar det att ta ut en Electric Vehicle?

"Motor Trend" Tidningen heter Chevrolet Volt sitt 2011 Car of the Year. Den Volt kostar cirka 3,8 cent per mil att köra fullt EV-läget, och 7 cent per kilometer när dess motor ingriper för att ladda batteriet. Den Volt ansluts till en 110-volts vägguttag eller en särskild laddare för 220 volt. Dessa siffror bygger på ett genomsnitt av 12 cent per kilowattimme och $ 2,80 per gallon gas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105533.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.