Hybrid drivlinor

Hybrid fordon har drivlinor som innehåller både en bensin-och elmotor. Med hjälp av den elektriska motorn, är bensin motorn kunna bränna betydligt mindre bränsle. Detta både ökar gas körsträcka och håller avgasutsläpp till ett minimum. Det finns flera aspekter i vilka en hybrid drivlina skiljer sig från vanliga bensinmotorer och transmission. Elmotor

Anledningen hybridfordon fick sitt namn är att bilen drivs av en konventionell bensinmotor som assisteras av en elmotor. Den elektriska motorn är ansluten separat till transmissionen, så att varje motor kan köras oberoende av den andra. Detta gör att elmotorn att ta över helt i tider när cruising, optimera bränsle körsträcka uppnås med hybridens bensinmotor. Addera Batterier

elmotor i en hybrid drivlina drivs av ett antal små batterier, vanligen placerad baktill på fordonet för att jämna ut den totala viktfördelningen. Batterierna laddas av bensinmotorn och vid inbromsning. Detta är anledningen till hybridfordon behöver inte vara ansluten till eluttag, vilket är fallet med fullt elfordon.
Transmission

transmission i en hybrid drivlina kombinerar kraft från både bensin-och elmotorer innan du skickar det till drivhjulen. De flesta hybrider erbjuda ett kontinuerligt variabel transmission (CVT), vilket gör att bensinmotorn för att köra på den optimala varvtal för den nuvarande drivande krav. Många har även en 5-växlad alternativet manuell växellåda. Sportiga hybrider, såsom Honda CR-Z, kan erbjuda en 6-växlad manuell växellåda.
Bromsenergiåtervinningen

hybriddrivlinor har en speciell regenererande bromssystemet anslutet till drivhjul. När fordonet bromsas eller stoppas, är en del av den energi som utvisade att förändra bilens fart behålls av den regenerativa bromssystemet. Energin dirigeras sedan till elmotorn batterier, vilket gör att hybridsystem att lita mindre på bensinmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105532.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.