Elektroniska hybridkomponenter

Hybridbilar eftersom de konstrueras i dag består i första hand av fyra elektroniska komponenter som gör att fordonet ska som bränsle effektiv som möjligt. Dessa system är konstruerade för att köra bilen samt makt bilens elektroniska system såsom radio, vindrutetorkare och lampor. Den centrala kraftkälla för ett hybridfordon, batteriet, består av litium-jon-batterier. Battery Pack

Batteripaketet är det centrala strömkälla för hybrid bilens elektriska drivmotor. Består av litium-jon-batterier, är dessa batterier trådbunden är serien för att ge den nödvändiga kraften för motorn. Batterierna laddas upp i ett av tre sätt. De kan vara ansluten till en extern strömkälla som ett vägguttag i ditt hem, laddas när bilen körs genom regenerativa bromssystem eller som av en generator som drivs av en liten gas-eller dieselmotor. Addera Generator

generator på en gas-elektriska hybrid är monterad till bensinen eller dieselmotor. Dess syfte är att ladda batterierna i en av två situationer. Om fordonets elektroniska styrmodulen känner att batteriet är vid en förutbestämd nivå, stängs bensinmotorn på att snurra generatorn. Detta skapar elektrisk ström för att ladda batteriet eller driva elmotorn vid behov.
Elmotor

elmotor av en gas-el-hybrid fordonet tar platsen för en traditionell bensinmotor. Den utför de uppgifter om kör fordonet framåt eller bakåt. Den elektriska motorn är ansluten till batteriet och generatorn genom gaspedalen i fordonet. Detta gör det möjligt för föraren att avgöra fordonets hastighet som i en vanlig bensindriven bil.
Regenerativ bromsning System

regenerativa bromsar används som en del av hybrid bilens elektroniska avgiftssystem för att bidra till att öka utbudet av fordonet. Regenerativ bromsar på en hybridbil är ansluten till en generator på varje hjul. När bromsarna ansätts, snurrar generatorn, skapar elektricitet som är riktad bakåt genom fordonets laddningssystem i batterierna. Regenerativ bromsning kan inte ladda bilen i sig, men det kan avsevärt förlänga fordonets räckvidd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105527.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.