Hur fort kommer Prius Accelerate ?

Toyota Prius är kanske den mest kända hybridbilen på jorden och en omedelbart igenkännlig fordonsindustrin ikonen . Dess batterier, som laddas vid inbromsning , körs i tandem med bensinmotor för att minska bensinförbrukningen och stöd acceleration . Teknik

Prius har en konventionell bensinmotor samt en elmotor . Bensinmotorn är en in - line fyrcylindrig , 16 - ventilcylindern enhet med en 1,8 - liters kapacitet . Dess maximala effekt är 98 hk . Elmotorn är kapabel att producera ytterligare 80 hästkrafter , men eftersom de två enheterna aldrig köra med full kapacitet samtidigt , är den sammanlagda högsta tillverkar klassat på 134 hästkrafter .
Fuel Economy
< br >

Prius har en effekt på 50 miles per gallon i stadskörning och 49 miles till gallon på motorvägen . Till skillnad från vanliga fordon som förbrukar betydligt mer energi i stop - and- go stadstrafik , är Prius effektivare i sådana lågvarviga miljöer , där det kan lita mest på elmotorn .

Acceleration

Enligt instrumenterade tester utförda av Motor Trend , accelererar Prius från noll till 60 miles per timme på 10,6 sekunder , inte exakt sportbil territorium men inte plågsamt långsam heller . Fordonet täcker fjärdedel mil i 17,9 sekunder med en fälla hastighet på 77,7 mph .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105459.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.