Kännetecken för Dieselmotorer

Dieselmotorn spårar sin historia till 1892, då tyska ingenjören Rudolf Diesel in ett patent för en motor körs på en stabil biprodukt av petroleum förädlingsprocessen dubbade dieselbränsle. Efter masstillverkning av bryggeriet Adolphus Busch, militär användning i första världskriget och civila tillämpningar som börjar på 1930-talet, fick dieselmotorer ett rykte som högljudda, rökiga arbetshästar. Den moderna dieselmotorn utgör fortfarande en solid arbetshäst, men det har gjort betydande framsteg i fråga om effektivitet och miljövänlighet. Grunderna

dieselmotorer beroende av processen i förbränningsmotorer för kraft. Liksom bensinmotorer, dieselmotorer omvandlar bränslet till energi via en serie av små explosioner som orsakas av bränslets reaktion på syre. Denna förbränning-baserad energi driver kolvarna upp och ner i cylindrarna. I sin tur ändrar vevaxeln den linjära rörelsen hos kolvarna till rotationsrörelse, som tillåter fordonshjul att vända. Oftast visas dieselmotorn i industri-, jordbruks-, bygg-och på-motorväg transportfordon. Dieselmotorer är känd som högt vridmoment, långvariga och bränslesnåla motorer.
Versus Bensinmotorer

gnistor som avges från tändstiften orsaka förbränning i bensinmotorer , tänder bränslet i dieselmotorer på egen hand. För att uppnå detta förbränning - en process som kallas självantändning - dieselmotorer har mycket högre luft kompression än bensinmotorer. Detta värmer upp luften inuti cylindrarna till en ofantlig grad, vilket självantändning. Hög kompression leder till ökad effektivitet jämfört med en bensinmotor som den koncentrerar syre, som brinner bränslet. Dessutom har dieselbränsle ett högre energiinnehåll per liter än bensin. Dieselbränsle reagerar på koncentrerad syrgas av dieselmotorer för att skapa mer kraftfulla förbränning än en bensinmotor.
Fyrtaktskrafter Process

fyra- takts dieselmotor har fungerat som en framstående typ av dieselmotor sedan starten av tekniken. Denna typ av motorn arbetar i ett mönster av fyra "stroke." Först, förflyttar kolven bort från motorns inloppsventilen via indragning av syre, komprimering och upphettning av syret i processen. I det andra snedstrecket, bringar kolvens rörelse bränslet antänds när det kommer i kontakt uppvärmd syre. Det tredje slaget innefattar utbyggnaden av uppvärmda gaser, som tvingar kolven nedåt in i en "power stroke." Slutligen, återgår kolven uppåt och tvingar förbrukad gas ut ur cylindern och processen startas på nytt. Strypningar styra motoreffekten genom att begränsa luft-bränsleblandning när den kommer in i cylindern.
Moderna dieselmotorer

Moderna dieselmotorer ofta har direkt-insprutning, som reglerar förbränningen till en innesluten område i huvudet för varje kolv. Datorsystem säkerställa bränsleinsprutning direkt in i cylindern, en typ av precision omöjligt för dieselmotorer av fordom. Jämfört med sina föregångare, moderna dieselmotorer producerar mycket lägre mängder koldioxid, koloxid och oförbrända kolväten. Moderna motorer som använder biodiesel har samma verkningsgrad men producerar mindre sot än de som använder oljebaserad diesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105238.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.