Åtdragningsmomentspecifikationer för en Cummins

Sedan 1919 har Cummins Incorporated byggt kraftfulla dieselmotorer för kommersiella och konsument fordon. I sitt tidiga liv, tillförde bolaget stora deplacement motorer för tunga gård och anläggningsmaskiner. När företaget växte och efterfrågan på fler dieselmotorer trädde i konsumenternas kultur, började Cummins ger kraftpaket för bil jättar, såsom Chrysler. Om du vill utföra motorunderhåll eller tune-ups på din Cummins diesel, är det viktigt att de delar som ska installeras på fabriken-specifika inställningar. Alla muttrar, skruvar, bultar och delar måste dras åt till specifika mängder, annars läckande kan förekomma på vitala områden. Luftintag

luftintag Cummins dieselmotorer är lika viktigt, om inte mer, än det intag system på vanliga bensinbilar. Temperaturer i motorn kan nå extrema höjder, eftersom många av dessa motorer är beroende av turboladdade bränsle och luft induktion. Luftintaget bostaden hålls samman av en serie av bultar. I 5,9 L Cummins motor, vridmoment dessa bultar till 18 foot-pounds. Insugningsröret bultar just denna motor ska dras åt till 35 foot-pounds för noggrannhet. Sensorn bifogas detta insugningsgrenröret hålls samman av bultar som ska dras åt till 10 fot-pounds.
Cylinderhuvuden

Medan cylinderhuvudet kanske inte är en gemensam del som behöver tas bort, kan det komma en tid då du kommer att behöva byta huvudet packningar i din Cummins dieselmotor. Vid återanvändning av topplocksskruvarna, dra åt 5.9 L's bultar till motorblocket vid 90 foot-pounds av trycket. Över-åtdragning dessa motorer kan leda till sprickbildning, medan under-åtdragning dessa topplocksskruvar kan få cylindern bultar att lossa under drift.
Sump och Pump

Ansvarig för smörjning av motorn, regelbundet underhåll av olja och dess respektive delar är avgörande för motorns vård. När du tar bort och ersätter 5,9 L motorns oljetråg, dra åt bultarna som håller denna panna till motorblocket till 15 foot-pounds. Oljepumpen bultarna ska dras åt till 35 foot-pounds, medan oljepumpen locket som fäster detta måste dras åt till 7,92 foot-pounds.
Kamaxel

Kamaxeln i de flesta moderna Cummins dieselmotorer ligger över cylinderportarna, driver ventilerna upp och ner. Om rengöras eller bytas, bör kamaxeln och dess tillhörande hårdvara måste installeras korrekt för att undvika misständning och oberäkneligt motorns beteende. De Kamaxellägets sensor bultar ska dras åt till 15 foot-pounds i 5,9 L motor. Den kamkedjan och bälte kedjehjul kombination som fäster på kamaxeln ska säkras med bultar, åt till 35 foot-pounds. Vid byte av kamkedjan och bälte kedjehjul lock, vridmoment nödvändiga bultar till 30 foot-pounds.
Bränslesystem

Precis som oljepumpen och motsvarande delar, de 5,9 L Cummins bränslesystem är viktigt för att hålla dig motor som drivs på rätt sätt. Bränslepumpen själv hålls samman av en serie av små skruvar, bör var och en dras åt till 18 fot-pounds i början, sedan följt av en slutlig åtdragning av 32 fot-pounds av tryck. Bränslefiltret parentes håller bränslefiltret kapseln på plats med två skruvar, vilket bör båda dras åt till 18 foot-pounds. Av bränslefiltret kapseln också hålls på plats av en enda låsmutter, som ska dras åt till 10 fot-pounds. De muttrarna som håller bränsletanken på plats, som ligger på baksidan av ditt fordon, måste dras åt till 30 foot-pounds vardera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105230.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.