Diesel Piezo Injector Specifikationer

dieseldrivna fordon vinner uppmärksamhet som jämförelsevis renare förbränning, mer bränsleeffektiva transportsätt som biltillverkare strävar efter att marknadsföra produkter med stormakt och minimala utsläpp. För att minska utsläppen och reglerar bränsleförbrukningen, många inline dieselmotorer använder piezo injektorer, i motsats till magnetsolenoid injektorer, för att reglera dieselbränsle kommer in i motorns förbränningsrum. Fordon med piezo dieselspridarna allt från USA-tillverkade mickar till mindre bilar som Volkswagen Jetta TDI. Fördelarna med piezo-injektorer anges av konstruktionen och komponenterna av injektorn själv, även om exakta specifikationer varierar beroende på applikation. Piezo Kristaller

Piezo injektionsmissbrukare namnges på grund av deras användning av piezoelektricitet att flytta inre komponenter dieselspridarna, och därmed injicera bränsle till en motors förbränningsrum. Piezoelektricitet i dieselspridarna skapas genom att stapla mycket tunna skikt av piezo kristaller ovanpå varandra. När en ström av elektricitet anbringas till kristallerna, expandera de automatiskt, vilket gör att injektorn att spruta bränsle. Alla piezo dieselspridarna har en viss mängd av piezo kristall, även om beloppet varierar beroende på den specifika tillämpningen och märke av injektorn.
Snabba åtgärder

Piezo dieselspridarna kännetecknas genom sin förmåga att arbeta med betydligt mer fart än injektorer drivs av magnetiska solenoider. På grund av förmågan hos piezo kristallerna att expandera och dra direkt när spänning appliceras eller avlägsnas, varvid mängden bränsle som sprutas in i motorn kan mer exakt kontrolleras. Denna teknik, i kombination med signaler från bilens datorsystem, kan hjälpa till att eliminera överskott bränsleförbrukningen och minska de totala utsläppen från fordon.
Construction

För piezo-teknik för att fungera korrekt, är alla piezo dieselspridarna konstruerade på liknande sätt. Manövreringsorganet, som styr munstycksnålen och slutliga flöde av bränsle genom injektorn är placerad mycket nära munstycksnålen insidan av injektorhuset. Denna konstruktion gör ställdonet att röra sig med liten eller ingen friktion när tryck appliceras av den expanderande piezo partiklar och minska svarstiden för injektorn. Omvänt, injektorer som arbetar med magnetiska ställdon har komponenter som är placerade längre från jet nålar, skapar ökad möjlighet för friktion och långsammare injektion.
Flera injektioner Capabilities

På grund av de snabba injektion kapacitet som produceras genom närvaron av piezo kristaller, piezo dieselspridarna är kapabla att spraya bränsle flera gånger under en förbränningscykel. Omvänt, andra typer av dieselspridarna är endast i stånd att spraya ett stort skott av bränsle under varje cykel. Ett ökat antal små bränsle injektioner med piezo-injektorer tillåter spridarna för att kompensera för att bromsa hastigheten och minskar bränsleförbrukningen eftersom signalerna tas emot kontinuerligt från bilens dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105226.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.