Hur man installerar en vattenpump på en 5,9 Diesel Engine

5,9 dieselmotorer är konstruerade för stora lastbilar och kommersiella fordon. Vattenpumpen på en dieselmotor är viktigt att fördela kylmedel hela kylaren. Detta kommer att förhindra att motorn överhettas. Installera en vattenpump på dieselmotorn innebär loss och ta bort olika delar på din bil. Följande uppgifter kommer att tillhandahålla de grundläggande verktyg och metod för att installera en vattenpump på en 5,9 dieselmotor. Saker du behöver
Wrench
dräneringskärlet
Chock block
Bil jack
Ratchet
Skruvmejsel
Momentnyckel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa minuskabeln på batteriet med skiftnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Öppna avtappningspluggen och låt vätskorna att flöda. Stäng pluggen när kylaren är tömd.
2

Placera stoppklossar på de bakre hjulen på fordonet. Placera jack under den främre änden av fordonet. Höj bilen med domkraften.
3

Avlägsna bultarna med skiftnyckel på vattnet remskiva. Lossa fästet och generator med spärrfunktion.
4

Lossa klämman med en skruvmejsel på den nedre kylarslangen. Skruva loss skruvarna för vattenpumpen med spärrfunktion. Demontera slangen och o-ringen. Placera en ny o-ring på vattnet pumphuset. Ta bort den gamla vattenpumpen.
5

Installera den nya vattenpumpen. Byt ut bultarna och dra åt med spärrfunktion. Anslut kylarslangen och ordentligt med skruvmejseln. Montera generatorn och fästet med spärrfunktion. Dra vattnet bultarna remskiva med momentnyckel.
6

Häll kylvätska i kylaren. Anslut den negativa batterikabeln med skiftnyckel. Sänk bilen med domkraft. Starta bilen och kolla under motorn för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105219.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.