Hur man installerar en kraftöverföringsaxel

En kraftuttag (PTO) axel, vanligtvis på en lastbil eller traktor, ger ström till en bifogad fil eller en separat operatör. Den kraftuttag axeln tillåter bilagor att dra energi från diesel lastbilens motor. Diesel lastbil överföring normalt har kraftöverföringsaxlar monterad runt dem för specifika insatser. Några av verksamhet inkluderar pumpa vatten kopplad till en brandbil eller vatten lastbil, driver blower-system för torra material, upplyftande och lägre dump sängar lastbil, drift mekaniska armar som höjer godsbil för elektriska gesäll personal, vinsch och sopkomprimeringsanordning drift. Saker du behöver
Ström-ta av axelenhet
Skiftnyckel
Skyddsark
ren trasa
Bromsrengöringsmedel
Medium styrka Anaeroblim
Smörjmedel

Visa fler instruktioner
1

rubba och ta bort låsmuttern och brickan från PTO montering med en skiftnyckel. Installera ett skyddande ark i slutet av kraftöverföringsaxeln att förhindra lagerytan.
2

Ansök bromsrengöringsmedel till de manliga och kvinnliga trådar av kraftöverföringsaxeln att ta bort olja och fett. Använd inte lacknafta på gängorna. Låt inte avfettningsmedel för att komma i kontakt med axeln lagret.
3

Applicera ett medium styrka anaeroba lim axelgängorna. Trä kraftöverföringsaxeln till PTO montering. Dra av kraftöverföringsaxeln bulten. Dra inte åt för hårt.
4

Placera PTO kuggkransen och koppling på kopplingen adapterplattan. Sätt i bultarna kuggkrans och dra åt med en skiftnyckel.
5

Applicera ett tunt lager smörjmedel på kraftuttaget lagret och inre gängor kopplingen adapterplatta för enkel installation. Montera plattan koppling adaptern och kopplingen på PTO montering med axellagret som en guide.
6

Ta bort skyddshylsan från PTO Ends lagerbanan. Rikta upp kopplingen främsta bolthole med navets topp bolthole att göra den tillgänglig även för PTO: s bostäder verktyg fönster.
7

Installera PTO montering på motorn med remskiva lagret som en guide för att anpassa jämnhöjd med drive-line axel.
8

Installera och vridmoment rostfria skruvar stål genom PTO huset och in i motorns kvinnliga vägmärken. Montera varje koppling och navbulten och vridmoment 1 och 1/2 varv för att hjälpa till kopplingen och nav inriktning. Bar motorn och sätta i resterande bultar. Dra åt alla bultar till 258 pounds per fot. Kontrollera om vevaxeln play täcker inom 0,02 och 0,42 millimeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105211.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.