Hur man tar bort den 3406B bränslepump

Den 3406B motorn är en tung motor som används i 18-hjulingar och tunga lastbilar arbete. Bränslepumpen i 3406B motorn är särskilt viktig eftersom den styr flödet av dieselbränsle in i förbränningskammaren. Om bränslepumpen inte fungerar korrekt, kan motorn spotta, inte startar eller bara stanna ofta. Ändra bränslepumpen inte är otroligt svårt, men det kräver tålamod och noggrann planering. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
stor behållare
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla ur batteriet genom att lossa batteri klämma och dra kablarna ur motorrummet.
2

Skjut din stora plastbehållare under bensintanken.
3

Släpp ventilen på botten av bränsletanken genom att vrida den åt vänster. Detta kommer att leda till att diesel i tanken att hälla i den stora behållaren.
4

Ta den stora plastbehållaren genom att försiktigt dra det ut från under bensintanken.
5 < p> Skjut din domkraften under bilen så att den vilar precis under bensintanken. Höj domkraften så att den vilar mot bränsletanken.
6

Lossa bränsleledningarna som är anslutna till tanken genom att skruva bort dem med din skiftnyckel.
7

Koppla banden som håller tanken på ramen när bränslet är klar töms. För att ta bort banden måste du lossa bultarna som håller banden. Använd din hylsnyckel och vrid bultarna motsols tills du kan dra ut dem med handen.
8

Skjut remmarna åt sidan så att tanken vilar helt på din jack.
9

Dra med jack ut från under fordonet och notera att det finns en stor ring i mitten av tanken. Denna ring håller bränslepumpen inne i tanken.
10

Tryck din ring försiktigt med hammaren runt hela diameter. Detta löser ringen och packningen så att du kan vrida den och dra ut bränslepumpen ur bensintanken.
11

Twist pumpen ringen åt vänster (moturs) för att lossa den. Dra ringen och bränslepumpen ur tanken. Du kommer att behöva vrida den fram och tillbaka för att få ut det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105209.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.