Hur man kan förbättra en Cummins Turbo Diesel

Cummins Turbo Diesel motorer är de kraftstationerna som har driver Dodge diesel pick-up bilar sedan 1989. Under årens lopp har motorn gått igenom re-konfiguration för att hänga med i nya trender i diesel-tekniken. Början med 5,9-liters 12-ventil motor, flyttade Cummins till 24-ventiler, elektroniskt styrd motor i sina 1998,5 års modell Dodge pickups. 2004 förde införandet av en common rail motor konfiguration, medan Cummins invigdes stora förändringar under 2007 för att rymma nya utsläppsnormer med Cummins 6,7-liters motor. Oavsett detaljerna i en Cummins motor, en rad delar är tillgängliga för att förbättra dess prestanda. Saker du behöver
Aftermarket injektorer
Eftermarknad luftfilter
Kraft programmerare
Visa fler instruktioner
1

Ge ytterligare bränsle till motorn genom att installera eftermarknaden injektorer . Eftermarknaden injektorer är tillgängliga för alla Cummins motor konfigurationer och möjliggöra ytterligare bränsle levereras till motorns cylindrar på ett effektivt sätt. Effekt programmerare, eller chips, kommer att arbeta i den elektroniskt styrda Cummins motorer, inklusive 24-ventil, common rail och 6,7-liters modellerna. Dessa programmerare tjänar till att hjälpa till att reglera mängden bränsle som matas till motorn genom att reglera den elektroniska styrmodulen av fordonet.
2

Tillsammans med ytterligare bränsle, kräver Cummins motor ytterligare lufttillförsel till effektivt förbränna ökad bränsle utan alltför stora utsläpp och avgastemperaturer gas. Cool-luftsug dra in en större mängd luft än lager luftfilter hjälper luft-till-bränsle i motorns förbränningsrum. Installera ett större turboaggregat för att underlätta en ännu större volym av luftflödet och öka storleken på mynningen, vilket bidrar till att öka hästkrafter samtidigt sänka avgastemperaturer. Dessa luftflöde förbättringar är tillämpliga på alla Cummins pick-up motor modeller.
3

Underlätta effektivt utförsel av avgaser som produceras av ökad bränsle och luft genom att installera en stor diameter, friflytande avgassystem . Minska begränsning av avgasflödet skall tillåta Cummins motorn att producera ytterligare effekt utan risk för betydande ökningar av avgastemperaturer orsakade av begränsat avgasflödet.
4

köpa och installera Topplocksbultar, som kommer att ersätta beståndet huvudet bultar, såsom hästkrafter produceras av Cummins-bärande lastbil börjar stiga över lagernivåer. Topplocksbultar ger mer fastspänning kraft än på stocken och bidra till att minska risken för en blåst motorhuvudet grund av ökat tryck från förbränningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105206.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.