12 Ventil Cummins Kallt väder Start Rutiner

Dieselmotorer såsom 12-ventilen Cummins är fullt kapabla att starta vid mycket låga temperaturer, även om en motorvärmare inte har använts, förutsatt att batteriet och glödstiften i god form . Batteri

Dieselmotorer har högre kompression än bensinmotorer. På grund av detta, är mer batterikraft krävs att veva en dieselmotor vid kalla temperaturer. Medan en V-8 gasmotor kan kräva 300-400 ampere av elkraft för att starta vid temperaturer under -4 Fahrenheit, kan en dieselmotor behöver nästan dubbelt så mycket strömstyrka för dess starter att komprimera tillräckligt med luft.

Glödstift

Dieselmotorer värme luft genom att komprimera den och sedan använda den varma luften att antända bränslet, snarare än att använda tändstift som bensinmotorer. Det finns också förvärmning utrustning i många motorer, t.ex. glödstift, som är varmare skruvas in i cylindrarna som lyser glödhet när motorn dras igång. Om glödstiften inte fungerar, kan en dieselmotor vara svårt att starta och driva grov inledningsvis samtidigt som de producerar vit rök. Dessa problem bör försvinna när cylindrarna värma upp.
Kallstart Tricks

Vissa dieselfordon har en ljus glödstift på instrumentpanelen, som visar på när glödstiften är tända. För att starta i kallt väder, bör du starta motorn så snart ljuset släcks, innan luften svalnar. I bilar utan en glödstiftslampan, vänta fem sekunder efter att knappen på innan motorn dras runt. Vid extremt låga temperaturer, vrid nyckeln på, av och på igen innan motorn dras runt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105205.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.