Hur Ren dieselavgaser Filter

Diesel partikelfilter, eller dieselpartikelfilter, hjälpa till att reglera utsläpp från dieselfordon i ett försök att uppfylla normer som fastställts av Naturvårdsverket. Dieselpartikelfilter brukar placeras i den utgående avgasflödet rör. Disponibel dieselpartikelfilter, som normalt används endast i off-road applikationer såsom tung utrustning, kasseras när de har fyllts med partiklar. Återanvändbara, passiva regenererande dieselpartikelfilter kommer tvätta sig själva, medan aktiva filter kan rengöras snabbt och enkelt. Instruktioner
1

Se bruksanvisningen för att lära sig vilken typ av diesel partikelfilter är i din bil. Passiv regenerering filter kräver ingen ansträngning på den del av fordonets ägare att rengöra, medan aktiv regenerering filter kan behöva tillfällig kör justeringar för att rengöra filtret.
2

Kontrollera instrumentpanelen för att bekräfta att dieselpartikelfilter filter varningslampa lyser. Vanligtvis kommer köra vid låga hastigheter eller i stop-and-go förutsättningar för en lång tid utlösa detta ljus, vilket indikerar att avgaserna inte har varit tillräckligt varmt för att effektivt bränna bort partiklar fastnar i filtret. Igensatt dieselpartikelfilter kan orsaka dålig fordonets prestanda och kommer att behöva tas till återförsäljare för professionell service om en enkel rengöring inte utförs.
3

Att genomföra en enkel rengöring, kör fordonet till en motorväg eller annan höghastighetsanslutning vägbanan. Accelerera tills fordonet når hastigheter över 40 miles per timme. Fortsätt att köra fordonet vid hastigheter över 40 km /h under minst 10 minuter, som kommer att höja avgastemperaturen till en punkt som kommer att klara alla fasta partiklar fastnar i filtret. Titta på varningslampan att stänga, vilket indikerar att den diesel partikelfilter har rengjorts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105196.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.