Diesel Exhaust Technology

Dieselavgaser ofta erkänns av dess release av svart sot utsläpp , dessa skapas av ineffektiv förbränning av bränsle i motorns cylindrar . Under både 2004 och 2007 , krävs hårdare utsläppskrav som antagits av den federala regeringen utvecklingen av dieselavgaser teknik . Dieselpartikelfilter

dieselpartikelfilter är tillverkade av keramiska material , filtren är införda i det utgående avgasflödet av dieselfordon. Temperaturen hos de utgående avgaserna bringar partikelfiltret att värma upp. Detta skapar en reaktion som orsakar skadliga avgaser att konvertera till mindre skadliga material . Som av 2007 , var alla nya , lätta pickuper utrustad med ett dieselpartikelfilter .
Avgasåterföring

avgasåterföring system tvinga några av de utgående avgaserna gaser tillbaka till dieselmotor cylindrar , det minskar produktionen och frisättningen av kväveoxid . Tillsammans med dieselpartikelfilter , har EGR -tekniken blivit en stapelvara i ny diesel motorer och avgassystem .
Katalysatorer

Katalysatorer kan vara nödvändigt för att uppfylla utsläppsnormer när ett dieselpartikelfilter inte behövs . Denna utrustning orsakar en reaktion som minskar utsläppen via en katalysator och värme - inducerad reaktion .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105195.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.