Så ändrar 7.3L Plugs Diesel Glöd

Om äger en Ford lastbil med 7,3-liters Power Stroke dieselmotor, kan du få problem med glödstiften någon gång. Om du inte sluta med problem med dem, är det fortfarande en bra idé att byta dem var 30.000 miles. När du vet var du ska leta i 7,3-liters motor och vad man ska göra, byta glödstiften är ett enkelt jobb. Saker du behöver
hylsnyckel med djupa hylsor
Nytt glödstift
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och säkra det med huven armen.
2

Leta glödstiften. När de är beror på året för din lastbil. Glödstiften är mest sannolikt att vara uppradade på vardera sidan av motorblocket. Dock är det bästa sättet att hitta dem för att kolla din instruktionsbok. Om detta inte är ett alternativ, söka i motorrummet för pennformad, silver objekt som är ca 4 inches lång.
3

Ta bort eventuella hinder. Du kan se en motorkåpa, bell bostäder eller luftinsugsslang i vägen för dina glödstift. Om det är ett lock eller hölje, använd din hylsnyckel för att avlägsna eventuella skruvar. Om det är luftintaget slang, använd din platt skruvmejsel för att lossa klämmorna och sedan helt enkelt dra ut slangen.
4

Undersök området kring glödstiften. Du kommer att se en tråd som löper genom alla pluggar. Detta är anslutningen tråd, och du kommer att behöva ta bort den.
5

Dra anslutningstråden bort genom att bestämt rycka den med händerna. Anslutningen tråden ska lossna väldigt lätt. Om den inte gör det, dubbelkolla hela tråden för att se till att det inte hängs upp eller fastnat på något. Om du böjer eller stympa tråden, kanske du inte kan sätta tillbaka den i motorn, och att hitta en ny man kommer att lägga tid på din totala reparation schema.
6

Lossa första glödstift genom att vrida den moturs med en 19 mm hylsa. Om detta är för stor, prova en mindre uttag tills du hittar den som griper den kvarhållande muttern tillräckligt hårt för att lossa den.
7

Dra glödstiftet ur motorn med handen när det är löst nog.
8

Skjut din nya glödstift i den tomma glödstift hålighet.
9

Spänn nyinsatta glödstift med samma uttag som du använde för att lossa den . Den här gången kommer du förvandla din hylsnyckel i en medsols rörelse.
10

Upprepa dessa steg för resten av glödstift.
11

Byt anslutningen tråden. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105178.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.