Förklaring av Diesel Insprutningspump

patenterad av Rudolf Diesel 1892, är dieselmotorn en förbränningsmotor som använder tryck för att antända bränslet snarare än en gnista som en bensinmotor gör. En dieselmotor använder en insprutningspump, av vilka det finns flera olika typer, för att leverera bränsle till insprutarna. Funktion

Diesel insprutningspumpar reglera mängden, trycket och tidpunkten för bränsle skickas till injektorer, som sprutar in bränslet i motorns förbränningskammare. Vissa insprutningspumpar är mekaniskt styrda, andra förlitar sig på en elektronisk styrenhet, som reglerar pumpen enligt signaler från sensorer i bilen
inlineinjektionsställe Pumpar

. Även känd som jerk pumpar, inline insprutningspumpar har en kolv för var och en av motorns cylindrar. Lober på motorns kamaxel aktivera kolvarna som kamaxeln roterar.
Common-rail insprutningssystem

en common-rail insprutningssystem, en bränslepump håller en reservoar --- kallas bränslefördelningsröret, grenrör eller ackumulator --- fylld med högtrycksbränsle. Skenan levererar sedan denna trycksatt bränsle till insprutarna.
Distributör Insprutningspump

En distributör, eller roterande, insprutningspumpen har en enda kolv (eller kolv) att krafter bränslet genom en tillförselledning ventil och in i en bränsleinjektor. Den Bosch Verteiler (eller VE) är en vanlig typ av distributör insprutningspumpen.
Unit Injector System

en dieselmotor med en enhet insprutningssystem, en liten injektion pump, aktiveras av en lob på motorns kamaxel, är knuten till varje injektor. Detta system eliminerar behovet av ett enda högt tryck insprutningspumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105165.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.