Vad orsakar Svart rök från en lastbil?

Dieselmotorer är ett vanligt alternativ till bensin brinnande motorer eftersom de är mer bränsleeffektiva och tenderar att hålla längre. Dieselmotorer har en högre förbränningstemperatur som tillåter dem att konvertera 30 procent av bränsleenergi till mekanisk energi. Ta hand om din dieselmotor ser till att det kommer att fortsätta att prestera optimalt i många år framöver. Lär dig hur du felsöker möjliga orsaker till överdriven svart rök som kommer från din dieselmotor. Smutsigt luftfilter

En vanlig orsak till en lastbil för att producera stora mängder svart rök är ett smutsigt luftfilter. Luftinloppet är begränsad vilket innebär att det inte finns tillräckligt med luft som kommer in i motorn. Om motorn inte får den mängd luft som behövs för att korrekt blandas med diesel, kommer det att bränna mer bränsle och orsaka en ökad mängd av svart rök.
Old Insprutningsmunstycken

gammalt bränsle injektorer kan också orsaka din diesel lastbil för att frigöra stora mängder av svart rök. Slitna bränsleinjektorer pumpa för mycket bränsle i motorn och inte tillåter en riktig blandning av luft och bränsle. Denna felaktig luft-bränsleblandning ofta som en "rik" blandning. Rika blandningar orsaka motorn att producera större mängder av svart rök.
Kollapsade Insugningsslang

Ett intag slang tillåter motorn att ta in uteluft och blanda den med bränsle för att driva trucken. För maximal effektivitet måste en dieselmotor att ha en ordentlig blandning av luft och bränsle. En kollapsad insugningsslangen tillåter inte motorn för att ta emot en lämplig mängd av luft och kommer att få den att förbränna mer bränsle. Burning stora mängder bränsle orsakar en lastbil för att frigöra mer svart rök.
Dålig bränslekvalitet
p Om din lastbil är fylld med dålig kvalitet diesel, tenderar det att släppa mer svart rök. Dålig kvalitet diesel kräver motorn att bränna mer bränsle än normalt för att driva lastbilen. Burning stora mängder bränsle orsakar motorn att släppa svart rök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105163.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.