Ljuddämpare Tips för Diesels

Ett antal olika frekvenser gör upp ditt avgasljud, vilka alla produceras av motorn, modifierad av avgassystemet och slutligen kontrolleras och dämpas av ljuddämparen själv. Dieselmotorer beroende kompressionständning, vilket skapar ett överflöd av både trevliga lågfrekventa ljudvågor och mycket högfrekvent skrammel. Konsten att göra en diesel låter bra är att eliminera de motorerna skramla samtidigt betona dess throaty morra. Använd flera små resonatorer

Resonators inte primärt halsdukar så mycket som de är expansionskammare som används för att eliminera ett smalt spektrum av ljudvågor. En expansionskammare är ett brett fläck i avgasröret som fångar och upphäver ljudvågor av någon frekvens kortare än eller lika med dess längd. Detta attribut gör expansionskammaren resonator idealisk för att eliminera högfrekvent rattle (som har mycket korta ljudvågor) och bevara lågfrekventa morra, som har mycket långa ljudvågor. Använd 02:58 resonatorer expansionskammaren mäter ca 6 inches lång med en bredd av tre gånger slangdiametern, och placera dem ca 18 inches isär så nära lastbilens katalysator som möjligt.
Använd Tjock , Rak Tubing

avgas slang själv kan verka som en ljuddämpare och resonator om du ställer den på rätt sätt. En mycket lång men väldigt rak sektion av röret gör att den längsta av ljudvågor för att fly utan att avbryta ut några kurvor, och användning av stor diameter slang gör att ditt avgassystem för att överföra mer kraftfulla lågfrekventa vågor än den annars skulle. Naturligtvis förutsätter detta att du har använt någon form av resonator, eftersom stora rören kommer också överföra mer-kraftiga högfrekventa vågor om du inte redan har behandlat dem. Den perfekta dieselavgaser skulle vara en del av 4-plus-tums slang körs direkt från motorn till den bakre stötfångaren, men detta kommer inte att vara möjligt om du inte har en lastbil med lyft suspension. Om du har fastnat för utrymme, ta en titt på oval slang för att köpa ett par inches samtidigt bevara inre rörets volym. Använd den tjockaste-gauge slang du kan för att minska avgaser drone och låta resonatorer att göra sitt jobb.
Använd en Straight-Through ljuddämpare

chambered /gäckade ljuddämpare (aka Helmholz resonatorer) gör ett fint jobb med att fånga högfrekventa ljudvågor, de är bara i stånd att göra detta inom ett mycket smalt frekvensområde. Detta är ett problem eftersom de flesta prestanda ljuddämpare tillverkare tillgodose sina konstruktioner mot bensinmotorer, som avger ett mycket annorlunda frekvensområde än dieslar do. Som sådan, kommer en förbryllad ljuddämparen som låter bra på en viss bensinmotor låter antagligen som komplett skräp på en diesel med samma förskjutning. Så länge du har använt en eller flera resonatorer styra högfrekventa vågor uppströms, kommer en glasfiber-packade rak ljuddämparen minskar decibel tillräckligt för att hålla dig laglig samtidigt som de långa, sköna, lågfrekventa vågor fly obehindrat. Om du har valt att inte använda resonatorer, sedan dela din 4-tums rör i ett par 2,5-tums rör bara förbi bakaxeln och använda två gäckade ljuddämparna utformade för mindre deplacement motorer. Dessa mindre halsdukar kommer mer-effektivt kontrollera slammer än en enda, förbryllad stora ljuddämparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105162.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.