Hur man installerar ett WIX dieselbränslefiltret

Beroende på placeringen av Wix-märket dieselbränslefiltret, ändra den kan behöva palla upp framänden och utföra denna uppgift från bilens undersida. De flesta filter, men sitter under huven och tjänsten är rutin. Diesel filter fästen pekar alltid ner. Det är oerhört viktigt att fylla det nya filtret med färsk diesel innan du installerar den. Om inte, är en luftficka skapas och motorn startar inte förrän den är full av bränsle. Saker du behöver
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
Jack (tillval) katalog Jack står (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på bilen och följ bränsleskenan till bränslefiltret platsen. Ofta är det väldigt synligt, som ligger direkt ovanpå motorn och mycket lättillgängligt. Placera butik trasor runt basen av filtret.
2

Skjut en oljefilternyckel över filtret och dra för att lossa och bryta förseglingen. Ta bort nyckeln och snurra filtret från fästet. Ställ filtret i en dräneringskärlet att fånga dieselbränsle. Titta på det gamla filtret och kontrollera om den gummitätningen är intakt. Ibland de fastnar på filtret mount. Om detta inträffar och det nya filtret är installerad på toppen av den gamla havet, kommer det att orsaka en läcka när det nya filtret är installerat. Om tätningen har fastnat, dra bort innan du byter filtret.
3

Fyll det nya Wix filter med färsk diesel, eller använd en additiv kvalitet diesel, som Lucas dieselbränsle balsam. Oberoende av produkten, vara säker på att filtret är fullt, därefter trä tillbaka den på filterfästet. Hand-åtstramning är allt som erfordras. Starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105145.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.