Hur tar jag bort Turbo ljuddämpare ring på en 1998 Diesel Dodge 3500?

Den 1998 Dodge 3500 diesel pick-up truck är fabriken utrustad med en Cummins turbodiesel motor. För att minska bullret från turbon, som kallas en metallring en ljuddämpare ring eller inloppet baffel är placerad inne i turbon. Borttagning av ljuddämparen ringen inte har någon effekt på fordonens prestanda, men förarna kommer att märka en ökad högfrekvent, whistle-liknande ljud utan ringen. Vissa Dodge Ram 3500 ägare hitta starkare turbo buller att vara en önskvärd egenskap. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven för att lokalisera turbon i lastbilen. Det är i det bakre vänstra hörnet av motorrummet. Ta flex slang som ansluter turbo till luftfiltret genom att lossa klämman skruven och skjuta slangen bort av turbo.
2

Identifiera ljuddämparen ringen, en silver-eller kol-färgad tunn, rund metallbit direkt inuti turbo inlopp. Skjut skruvmejsel försiktigt under låsringen som håller ljuddämparen ringen på plats. Flytta skruvmejsel långsamt och se till att inte skada bladen på turbon. Som låsringen börjar lossna, fortsätter att tvinga skruvmejsel under den, flytta verktyget i en cirkel runt låsringen tills den är helt bort.
3

bort ljuddämparen ringen genom försiktigt greppa den med två fingrar och dra utåt. Byt flex slang som är ansluten till luftfiltret genom att skjuta tillbaka slangen på plats och dra åt klämman.
4

Store ljuddämparen ring och låsring på en säker plats så att en del kan ersättas om ökat buller blir ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105095.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.