Hur du skyddar en dieselbil

Dieselbilar kommer att ge dig år av trevlig service om du tar hand om dem ordentligt. De överlever ofta bensinbilar. Det finns vissa skillnader i hur man bör skydda en dieselbil i motsats till en bil som använder bensin. Läs vidare för att lära sig hur man skyddar en dieselbil. Instruktioner
1

Byt olja regelbundet för att skydda en dieselbil - oftare än i en bensindriven brinnande motor. De flesta dieselmotorer kräver en tjockare typ av olja än en bensinmotor.
2

Håll spridarna på en diesel bil ren. Detta ger bra flöde till kolvarna. Bränsleinjektorerna skingra bränsle i cylindrarna för korrekt förbränning. Addera 3

Behåll dina glödtändaren. Glödtändaren driva två olika sätt. Det första sättet är att du faktiskt har en elektrisk sladd med en kontakt utanför området grill på din dieselbil. Detta är så att du kan köra en förlängningssladd till bilen och koppla in den så att dina glödtändaren kommer att hålla bränslet värms i kallt väder. Dieselbränsle tjocknar när det blir kallt. Glödtändaren hjälpa den bibehålla rätt konsistens.
4

Läs om det andra sättet glödtändaren fungerar. Glödtändaren kan arbeta från din tändningslåset också. När du sätter nyckeln i tändningslåset, vrid den till den första omkopplaren. En lampa tänds i instrumentpanelen, läs "glödtändaren." När ljuset släcks, är det som säger att det är okej att starta bilen. Bränslet har värmts upp tillräckligt för att antända.
5

Skydda en dieselbil även genom att städa eller ändra dina luftfilter ofta. Detta kommer att hålla hästen uppstart för att din dieselbil motorn ska fungera väl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105048.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.