Vilka är de symboler på instrumentpanelen i en 1999 Porsche Boxster?

Den Boxster var först presenterades som en 1997 modell men sedan dess har förbättrats på motorn samtidigt som du håller fast vid den klassiska roadster look.Deemed "den mest prestigefyllda uppsättning hjul enligt $ 45.000 "av Edmunds.com för 1999, har Porsche Boxster en imponerande uppsättning funktioner. Även 986faq.com hävdar att den enda skillnaden mellan 1998 och 1999 versioner är inte i instrumentpanelen men i garantin - den '98 är en tvåårig, obegränsad mil medan '99 är en fyraårig, 50.000 mil - "! Väldigt cool" funktioner på instrumentpanelen som nu är föråldrade och run-of-the-mill kanske har gjort ett fniss bil entusiast och avger en 1999. Porsche Stability Management (PSM), en infällbar spoiler, Tiptronic Indicator, en färddator och Sätesposition är bara några. Varnings /indikatorlampor

Spolarvätskenivå ljus, avbildad som en enda ström fontän, tänds på instrumentpanelen när en halv liter upptäcks att stanna kvar i behållaren. Den "Check Engine" light, skildras med "Check" med stora bokstäver och en form som en motor i bakgrunden, tänds när du startar bilen när fordonet utför en glödlampa check. Om lampan lyser, kan det tyda på ett av tre problem: antingen bränsletanken fästs fel, är motorn igång när bilen som tankas eller systemet behöver uppmärksamhet på grund av ett kontrollsystem problem med motorn
<. p> Porsche Stability Management (PSM) Information

PSM Information, erkänns av en pyramidform med en enda rad i mitten, visar att bilen kan styra sig i extrema situationer. Även om PSM inte är påslagen, kommer ljuset lysa för att låta föraren vet att PSM är ett alternativ om det behövs.

PSM Varning

ljus, märkta med stora bokstäver "PSM OFF, "tänds för att låta föraren vet att PSM kontrollerna inte är i fungerande skick och bör kontrolleras omedelbart.

ABS Varning

ABS eller låsningsfria bromsar är formaterad för att automatiskt justera bromstryck när dragkraft på en viss väg är tveksamt, exempelvis halt väglag på grund av regn eller en isig väg på grund av snö. När detta system har haft en defekt, kommer ljuset med "ABS" med stora bokstäver lyser. Manuell bromsning kommer att ta över i det här fallet.

Bromsvätska /Brake Distribution

Varning
Om bromsvätskenivån varning tänds ett ljus med "BRAKE" med stora bokstäver, kan det tyda en låg nivå av bromsvätska eller en broms krets misslyckande om stora pedalrörelsen pågår.

Stanna omedelbart och kontrollera din att din vätskenivån ligger mellan "min" och "max" märken. Behållaren är placerad i den främre bagageutrymmet. Om du behöver fylla på, alltid se till att du använder original Porsche bromsvätska.

Parkeringsbroms Varning

Även parkeringsbromsen varningslampan är helt enkelt en visuell påminnelse om att släppa det innan körning, är det en mycket viktig funktion, som parkeringsbroms som endast delvis används överhettas bromsarna på den bakre delen av bilen, vilket orsakar onödigt slitage på komponenten. Det kan också minska effekten.

Bromsbeläggens slitage Varning

bromskloss varningslampa, som identifierats av "bromsslitaget" i versaler, låter föraren veta när bromsbeläggen är mycket slitna och behöver förändras. Bär på kuddar kan inte grundas enbart på körda miles. Många faktorer bidrar till detta, såsom väderleksförhållanden bilen hålls i och stilen av hur bilen körs.
Mer Varnings /indikatorlampor

Motorn oljetryckslampan är en oljekanna som lyser när tändningen kopplas in och slocknar när motorn startar. Ändå kan det finnas tillfällen när ljuset blinkar som motorn är igång eller när bilen är i rörelse. Hitta en lämplig plats att stanna, stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Vid behov, fyll på olja till motorn.

Batteriet varningslampa, skildras av en rektangulär låda med ett plustecken på ena änden och ett minustecken på den andra, tänds tillfälligt när bilen startas. Om det händer att komma på under körning, kan det vara på grund av en trasig drivrem eller ett problem med batteriet laddningssystem.

Säkerhetsbälte varningslampa, ansluten till förarsidan säkerhetsbälte, är en säkerhet bälte varningssystem. En ljud-gong varning hörs när motorn är påslagen. När förarens bälte har säkrats, den visuella varningen lampan på instrumentpanelen - en skildring av en framsidan person med ett säkerhetsbälte på - kommer att blekna

airbag varningslampan, en vänster. vetter mot personen med en krockkudde-liknande form framför honom, används för att övervaka för fel. Den tänds om något som har att göra med airbag-systemet inte fungerar.

Infällbar spoiler varningslampan identifieras med en pil som pekar på det allmänna området av en bakre spoiler. Den lysande i detta ljus indikerar att spoilern inte har förlängts vid hastigheter över 75 km /h eller om slutpositionen inte har uppnåtts.

Bagageluckan varningslampa låter föraren vet att allt inte är stängt och säkras. Detta ljus identifieras med en bil form med lock som öppnas på vardera sidan av fordonet. Suffletten indikatorn indikeras med belysningen av en skiss av en bil saknar en topp

. För att öppna toppen, måste du trycka på låset plattan, som ligger precis framför den inre backspegeln, att få tillgång till spärren. Sväng spaken mot den bakre delen av bilen. När du stänger suffletten, tryck på knappen för taket, strax ovanför cigarettändare, tills lampan släcks. För att låsa upp, svänga spaken framåt tills spärren kroken är säker Addera ditt Instrumentpanel -. USA Models

De analoga och digitala hastighetsmätare är vid halv måne, lämnade centrum. De mäter hur fort bilen är i rörelse. Den digitala hastighetsmätaren emellertid har förmågan att växla från miles per timme till kilometer per timme genom att hålla knappen "B" mot vänster i ca 5 sekunder. Knapp B återfinns till höger i mitten cirkeln, eller varvräknare. Automatisk hastighetskontroll indikator är ett fantasinamn för farthållare

. Det ses som en lampa på hastighetsmätaren och ser inte skillnad ett svärd som pekar till nedre högra. Om upplyst, är farthållaren på.

Varvräknaren mäter varv per minut, eller motorns varvtal. Röda märken används för att indikera en övervarvning fara. Hittade center-vänster och mitten-höger på varvräknaren

, blinkers blinkar i enlighet med de faktiska lamporna.

Hittade i mitten av varvräknare, belyser helljus indikator när strålkastarna är påslagna. Den liknar en kula med höghastighetsbanor till vänster.

Vägmätare, mäter en standardfunktion finns med varvräknaren i mitten cirkeln, hur långt bilen har körts.

Ett allmänt drag är den separat resa vägmätare. För att återställa den tillbaka till 0 mph /kmh, tryck på knappen "A", fann att den övre högra av varvräknare /vägmätare, för ca 1 sekund. Eller, i den inbyggda datorn, återställa avståndet på "SET"-menyn.

Motorns oljenivå mätare, skildras av en olja kan svävar över en vågliknande bild, mäter hur mycket olja är fortfarande i pannan. Om du vill visa hur mycket olja i motorn, slå på tändningen så att systemen start men motorn är inte engagerad. Vägmätaren ändras tillfälligt till ett läge för väntetid innan motorn oljenivå kan mätas. Ett bra tillfälle att göra detta är när motorn är kall, vilket innebär att det har varit vilande under en tid, eller när motorn är varm Addera Mer Instrumentpanel Information -. USA Models

En liten prick precis till vänster om "8" på varvräknaren är instrumentbelysning indikatorn, som mäter omgivningens ljusstyrka och gör belysningen justeras automatiskt. Att dämpa ljusstyrkan, slå på knappen "A", som ligger i det övre högra hörnet av varvräknare, och håll den tills ljusstyrkan är på önskad nivå.

Klockan är placerad längst ned på gasmätare, till höger om varvräknaren. Timmarna kan ställas in genom att trycka på knappen "A" för ca 1 sekund. För att öka timmar, vrid knappen "A" till höger, och att minska timmar, vrid knappen till vänster. För att justera minuterna, tryck på knappen en andra gång och följ samma anvisningar som i timmar. Om du väntar en minut, kommer anpassningen funktionen automatiskt av.

Tiptronic är Porsches version av transmissionen. Den har fem hastigheter i både automatiska och manuella lägen, men det ger också mycket strikta riktlinjer för saker som när bilen kan startas (endast i lägena "P" eller "N") och när en nyckel kan tas bort (endast efter växelspaken knappen har tryckts och spaken har flyttats till läge "P"). Tiptronic kan du också växla på ratten medan i manuellt läge, "tillfällig förändring-down", där transmissionen växlar ner automatiskt när bilen når 33 km /h eller 54 km /t och "kickdown", som finns endast i läge "D" och inträffar när gaspedalen trycks så den passerar full gas punkten.

Kylsystemet övervakar motorns temperatur och varnar föraren om motorn blir för varm. Den visar i Fahrenheit och återfinns högst upp på gas mätare. Om den pekar åt vänster, är motorn kall och höga hastigheter bör undvikas. Bilen är vid normal arbetstemperatur när kylningen pilen är i mitten. Om den pekar åt höger, kommer en varningslampa tänds. Kontrollera all luft passager, kylvätskenivå och kylaren och låt motorn svalna.

Bränsletank mätare omfattar kanten av den partiella cirkeln till höger om varvräknaren. Bilen kommer att låta dig veta genom att tända den lilla torget precis nedanför "0" märket att tanken behöver tanka. Tankning kan ske genom att försiktigt trycka på den främre delen av tankluckan, placerad på framsidan höger framskärm. Bekanta en ny ägare med varje detalj i sin färddator, ligger strax under varvräknaren

, är en stor uppgift. Några exempel kommer att få en förare startade att förstå det allmänna sätt på vilket det fungerar. Manöverarmen är det bröd och smör av BC. Det kan hittas på nedre vänster om rattstången:

att välja olika alternativ, tryck upp till "1" eller ned till

att gå tillbaka ett eller flera alternativ "2." Tryck på "'4" en eller flera gånger.

att bekräfta ett val, tryck "3."
Sätesposition

"M" står för "Memory". Knappen måste tryckas in när en förare behöver lagra en persons säte och rearview spegelpositioner. Den Boxster kan lagra data på sätet och spegelpositioner för två förare

-1 är den första uppsättning specifikationer

-.. 2 linje med den andra uppsättningen av sätet och specifikationer spegel som Boxster kan lagra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/105030.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.