1993 Mazda Miata specifikation

För de senaste 20 åren har MX5 Miata varit en välsignelse för Mazda. Den lilla bilen blev en succé även när den först kom ut på marknaden år 1990. För många konsumenter, var tvåsitsig cabriolet tilltalande så på grund av dess unika utseende. Dess roadster design var något nytt för den amerikanska marknaden. År 1993 introducerade Mazda en basmodell av MX5, samt en begränsad upplaga modell. Limited Edition och Basmodell

MX5 basmodell och dess begränsade upplaga motsvarighet var väsentligen samma modell, förutom den begränsade upplagan fordonet hade några fler finesser. Många av skillnaderna var synliga i det inre. Även basmodellen hade en trasa interiör, hade begränsad upplaga en svart och röd skinnklädsel. Den hade också en läderratt och främre och bakre mattor golvmattor. Manuell främre luftkonditionering, farthållare, elmanövrerade fönsterhissar, 4-wheel låsningsfria bromsar och en differentialbroms var några av de vanliga funktionerna som bara fanns på den begränsade upplagan modellen. Många av dessa funktioner var endast tillval för basutförande. Utsidan av båda modellerna var också densamma, förutom att den begränsade upplagan hade en bakre spoiler.
Mekanik och dimensioner

Båda utgåvorna av MX5 hade exakt samma mekaniska funktioner. Motorn var en 1,6 L, I4 DOHC motorn. Båda kom med en 5-växlad automatlåda, 60-amp generator och 32-amp batteri. Medan 5-växlad automatlåda var standard på varje modell, var ett alternativ på basmodellen en 4-växlad automatlåda. Bränsletanken var 11,9 liter, och båda modellerna kan få cirka 24 miles per gallon körning i staden och 30 miles per gallon på motorvägen. Varje modell har även främre och bakre krängningshämmare och 4-hjul skivbromsar. Måtten för basen och begränsad upplaga var också densamma. Det konvertibla mätte 115,4 inches i längd, 48,2 inches i höjd och 65,9 inches i bredd. Modellerna hade också 89-tums axelavstånd.
Standard Funktioner

Medan specialutgåva MX5 kom med mer vanliga funktioner, hade båda modellerna många av samma standardfunktioner. Båda hade sportstolar, manuell cabriolet tak, förare krockkuddar fram, mittkonsol, lätt tonade glas och en AM /FM kassett systemet. Den begränsade upplagan och basmodellen kom också med en mekanisk övergång till bålen, lucka och dörr. En mekanisk fjärr tankluckan utgåvan var också standard. Bakre avfrostning var inte standard på någon bil men var en tillgänglig komponent för konsumenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/105005.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.