Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Borttagning Duct Tape återstoden från polyesterharts

Polyesterharts används ofta som en gelcoat i byggandet av båtskrov och bilkomponenter. Det används också som bindemedel för att konstruera laminat av glasfiber mattor. Polyesterharts är tålig, men det kommer att repa om silvertejp rester avlägsnas felaktigt. Läs om egenskaperna hos polyesterharts för att avlägsna tejpen harts utan att orsaka någon skada. Vad är polyesterharts?

Polyesterharts bildas när en reaktion inträffar mellan flervärda alkoholer och flera organiska ämnen. De gelcoats vanligen skapats med polyesterhartser används i konstruktionen av båtskrov. Hartset är också ofta i kombination med styren, som fungerar som en katalysator som hjälper till utnyttjande, varvid innan appliceras på en glasfiber yta. Polyesterharts används också för att täcka flera andra produkter, inklusive uretan skum, kolfiber och kevlar. Produkten har en kort livslängd och måste tillämpas med stor försiktighet, eftersom det är mycket brandfarligt och skapar skadliga ångor. Ha en kemisk andningsskydd och handskar vid användning av produkten.
Rengöring av ytan innan borttagning

Rengör polyesterharts täckta produkten korrekt innan du försöker ta bort limrester. Skapa en blandning av 1/2 msk mild diskmedel som innehåller inga färgämnen eller parfymer och 1/4 liter varmt vatten. Fukta ett kök svamp med blandningen och arbeta rengöringslösningen i det drabbade området för att avlägsna återstående smuts, skräp, smuts eller små bitar av tejp. Skölj tvålen bort med en separat fuktig kök svamp, och torka området med en trasa.
Ta bort tejpen Återstod


Fukta en bomullstuss med en kommersiella lim remover, som finns på hårdvara och järnaffärer. Arbeta in produkten i den limrester med överlappande cirklar. Fortsätta att arbeta in produkten i resten tills det är helt upplyft. Denna process kan ta bort vax eller tätningsmedel används för att skydda glasfiber ytan. Om detta inträffar, tillämpa ett nytt lager marint vax enligt tillverkarens anvisningar. För många märken, innebär denna tillämpning av produkten med en skum pensel i överlappande cirklar. Låt produkten sitta och dis, innan polering bort den med en separat trasa.
Andra tips

Rengör polyesterharts-täckt yta med en kommersiell marina renare avsett att användas på gelcoat att avlägsna eventuella svåra fläckar innan du försöker ta bort silvertejp rester. Om mögel är närvarande, använd utspätt blekmedel för att eliminera mögel innan du tar bort resten. Avfettning kan bli nödvändig om någon olja eller fett är närvarande. I detta fall, använd aceton eller en kommersiell marina avfettningsmedel för rengöring av polyesterharts-täckta ytan. Undvik att ta bort limrester med ett metallföremål, till exempel en skrapa eller rakblad, för att förhindra uppkomsten av synliga repor på polyesterharts ytan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104871.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.